Europarlamentarul liberal a explicat că Uniunea Europeană oferă mai multe ajutoare pentru Republica Moldova, în timp ce Rusia o șantajează cu livrările de gaz.

Totodată, acesta a subliniat că Republica Moldova își acoperă costurile cu facturile la energie cu ajutorul UE în această iarnă.

„În timp ce Rusia șantajează Republica Moldova cu livrările de gaz, Uniunea Europeană o ajută. Cu ajutorul UE, Moldova își acoperă costurile cu facturile la energie în această iarnă. Și vom continua să fie alături de Republica Moldova”, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook.

Republica Moldova a demonstrat că merită tot sprijinul

De asemenea, Siegfried Mureșan a scris că Republica Moldova este stat candidat la Uniunea Europeană și a demonstrat că merită tot sprijinul pe care UE îl poate oferi în următoarea perioadă.

„Noi, Parlamentul European, vom susține toate propunerile prin care vom crește asistența europeană pentru Republica Moldova și cetățenii săi. Republica Moldova este stat candidat la Uniunea Europeană și a demonstrat că merită tot sprijinul pe care îl putem oferi în următoarea perioadă.

Despre toate aceste lucruri am vorbit săptămâna aceasta la Bruxelles cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița PM, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu , ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, și cu alți reprezentanți din Guvernul Republicii Moldova”, a conchis europarlamentarul.

Securitatea energetică poate fi asigurată cu ajutorul României

În altă ordine de idei, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, Andrei Spînu, s-a întâlnit luna trecută cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Cei doi au vorbit, în principal, despre cooperarea din domeniul energetic dintre România și Republica Moldova.

„Sunt la București. Am discutat cu Virgil Popescu, Ministrul Energiei al României, despre principalele priorități bilaterale din domeniul energetic.

  • livrarea de gaze și energie electrică;
  • interconectarea liniilor electrice de înaltă tensiune (Bălți – Suceava);
  • investiții românești în sectorul energetic din țara noastră;
  • colaborarea în domeniul energiei nucleare.

Tot azi, am avut întâlniri cu principalele companii românești din domeniul energetic: Nuclearelectrica, Romgaz, OMV Petrom, Transelectrica, Hidroelectrica.

Am zis-o în repetarea rânduri, securitatea energetică a țării noastre poate fi asigurată doar prin și cu ajutorul României. Mulțumesc pentru tot suportul de până acum și sunt sigur că vom reuși și mai mult în 2023!”, a scris Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.