Premierul moldovean, Vlad Filat, şi Comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate, Stefan Fule, au semnat sâmbătă un memorandum privind consolidarea capacităţilor instituţionale, care prevede fonduri pentru Republica Moldova de peste 40 de milioane de euro, relatează portalul Moldova Azi.

Programul Aprofundat de Consolidare Instituţională prevede oferirea de echipament, asistenţă tehnică, programe de instruire, programe academice, schimb de experienţă, schimb de experţi între instituţiile omoloage din Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Stefan Fule a menţionat că, în cadrul acestui prorgram, Republica Moldova va beneficia de asistenţă în valoare de peste 40 de milioane de euro, în perioada 2011-2013.

„Acest Program ne va permite să transformăm instituţiile noastre în instituţii europene, responsabile faţă de cetăţean, astfel încât procesul de europenizarea a ţării noastre să devină vizibil încă de la interacţiunea cetăţenilor cu structurile statului”, a precizat premierul.

SURSA: Mediafax