Naveta a fost lansată vineri, 8 iulie,  pentru o misiune cu o durată de 12 zile. Acesta va fi ultimul zbor al navetei Atlantis, al 33-lea ca număr şi a 135-a misiune din Programul pentru navete spaţiale.
 
Pentru această misiune, compania Panasonic a furnizat organizaţiei NASA camere video 3D AG-3DA1, monitoare LCD BT-3DL2550 25.5” şi laptopuri Toughbook® care au fost utilizate în procesul de pregătire a lansării navetei spaţiale Atlantis către Staţia Spaţială Internaţională.

Astronauţii NASA îşi propun să folosească în timpul misiunii camera video Panasonic 3D-full HD AG-3DA1 pentru a capta şi trimite imagini 3D ale Staţiei Spaţiale Internaţionale. În acelaşi timp, membrii echipajului vor desfăşura o serie de proiecte ştiinţifice pe care le vor surprinde cu ajutorul camerei Panasonic.

“Suntem încântaţi de rolul camerei AG-3DA1 în documentarea acestei misiuni NASA atât de importante. Ineditele imagini 3D ce vor fi capturate cu camera Panasonic  pot oferi o nouă perspectivă asupra explorării spaţiului. Compania Panasonic este nerăbdătoare să împărtăşească consumatorilor şi publicului profesionist de pretutindeni imaginile 3D surprinse de către naveta spaţială Atlantis, pentru a dovedi experinţa uimitoare pe care o poate oferi tehnologia 3D” a declarat John Baisley, Vicepreşedinte Executiv la Panasonic Solutions Company.

Panasonic AG-3DA1 are doar 2,4 kg

Camera AG-3DA1 este prima cameră profesională, complet integrată 3D Full HD  din lume, ce înregistrează pe SD Card. Camera AG-3DA1 va revoluţiona producţia 3D oferind cameramanilor profesionişti un instrument mai accesibil, flexibil, fiabil şi uşor de utilizat pentru captarea unor imagini deosebite, precum şi un instrument de formare a viitorilor profesioniști.
La o greutate de doar 2,4 kg, camera AG-3DA1 vine echipată cu două lentile și doi senzori 3MOS, full hd 1920 x 1080, 2.07 megapixeli, cu înregistrare 1080/60i, 50i, 30p, 25p și 24p (nativ) sau 720/60p si 50p in AVCHD. Poate înregistra până la 180 de minute pe câte două carduri SD de 32Gb în modul PH AVCHD şi oferă o interfaţă profesională dual HD-SDI out, HDMI (version 1.4), doi conectori XLR, microfon încorporat şi twin-lens camera remotes.