Fiecare unitate RONC este susținută de un RON, investiția fiind 100% bazată activele reale din contul de rezervă al platformei Roncoin, ceea ce înseamna că indiferent de mișcările din piața criptomonedelor, 1 RONC este intotdeauna echivalent cu 1 RON.

În ultimul an, piața criptomonedelor a înregistrat o volatilitate extrem de ridicată. Bitcoin, de exemplu, s-a depreciat considerabil, de la o cotație de 19.100 dolari în decembrie 2017 la aproximativ 6.400 dolari în octombrie 2018.

Pentru a le oferi investitorilor un instrument de protecție împotriva volatilității de pe aceste piețe, pe piață a fost creat USDC, cu o paritate 1 la 1 cu dolarul american, monedă după care Bitcoin Romania și parteneri săi au creat Roncoin.

O întrebare totuși apare: de ce ar apela investitorii la Roncoin când au la dispoziție un instrument de protecție mult mai popular, USDC, și mai ales într-o țară în care cash-ul este încă rege și în care puține companii acceptă criptomonede? O explicație este oferită de Cryptovest, o publicație specializată pe piața criptomonedelor. Terminalele SelfPay permit achiziţionarea bitcoin (BTC) şi Ethereum (ETH) direct cu cash, însă nu permit realizarea vânzării criptomonedelor în lei (RON).

Roncoin (RONC) ar putea fi soluția la această problemă, cu atât mai mult cu cât bancomatele Bitcoin Romania, care permit acest lucru, sunt foarte rare în România. Până în prezent, Bitcoin Romania a instalat 4 ATM-uri, 3 dintre care în București și unul în Cluj. Potrivit platformei Roncoin, este deja disponibil la tranzacționare un miliard de RONC, în valoare de 246 milioane de dolari, 25.000 de RONC aflându-se deja în circulație. 

“Echipa din spatele RONC a folosit tehnologia Blockchainului Ethereum, oferind siguranță și stabilitatea necesare într-o piata crypto in continua schimbare. Fiind stocate în Blockchain, tranzactiile pot fi oricând verificate. Roncoin vine cu un portofel simplu, pe care îl poți folosi pentru a trimite ușor, rapid și în siguranță fonduri oricui, folosind ERC20 Token Standard Interface”, susține Bitcoin Romania, citat de Profit.ro.

 Compania mai susține că tranzactionand cu RONC, investitorii vor beneficia de un curs mai avantajos pe platforma de trading Bitcoin Romania, comisionul fiind unul mai mic. 

“Cumpără RONC cu RON pentru un comision de administrare de doar 0.25%, cumpărând ulterior BTC, ETH și 30 de altcoins cu un comision redus.Bitcoin Romania iti ofera posibilitatea de a tranzactiona folosind stablecoin-ul Roncoin pentru a beneficia de un curs mai bun atat la cumparare, cat si la vanzare BTC, ETH si altcoins”, susține compania, într-un comunicat. Bitcoin Romania se laudă cu faptul că este primul și cel mai mare exchange crypto de pe piața romanească.