Lavrov nu a putut fi contactat pentru a comenta informaţia, dar adjunctul său, Serghei Ryabkov, a spus că transmiterea unui astfel de mesaj ar da dovadă de lipsă de profesionalism. "Cei care vor folosirea armelor trebuie să se abţină şi să acţioneze pentru a găsi o soluţie diplomatică", a spus el.
"Clinton i-a cerut colegului său rus să transmită clar acest lucru autorităţilor iraniene", în contextul în care Washington nu are relaţii diplomatice cu Republica Islamică. "Practic, israelienii îl şantajează pe preşedintele american Barack Obama. L-au pus într-o poziţie interesantă: fie susţine războiul, fie pierde sprijinul evreilor din SUA", a declarat un diplomat rus pentru ziarul citat.
În ultimele luni, au crescut speculaţiile pe seama faptului că Israelul, cu sau fără sprijinul Statelor Unite, ar putea lansa un atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene. Diplomatul care a dorit să-şi păstreze anonimatul a afirmat că un atac asupra Iranului s-ar putea declanşa înainte de sfârşitul anului.
Secretarul american al Apărării Leon Panetta a declarat că Statele Unite vor lua măsuri militare pentru a împiedica Iranul de la fabricarea unei arme nucleare, dacă acest lucru nu va fi înfăptuit pe cale diplomatică.
Grupul 5+1, format din SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franta şi Germania, a acceptat propunerea venită săptămâna trecută din partea Teheranului, de a purta noi negocieri pe seama programului său nuclear, pe care Occidentul îl consideră o acoperire pentru construirea unei arme nucleare. Iranul promite să vină la masa discuţiilor cu o nouă ofertă. Negocierile vor avea loc în aprilie, dar nu a fost stabilită încă o dată.