Afirmația făcută de Președintele Klaus Iohannis miercuri, în cadrul conferinței de presă de la Cotroceni, conform căreia Capitala se încadrează în scenariul verde gândit de autorități cu privire la deschiderea școlilor pe 14 septembrie, a stârnit nedumerirea economistului Adrian Câciu.
El spune că deja asistăm la discrepanțe majore între afirmațiile autorităților din România cu privire la situația evoluției pandemiei de COVID-19.
”Deciziile referitoare la școli combat psihoza”
”De ce este stare de alertă dacă Bucureștiul este „în scenariul verde” ?
De ce purtăm mască în spații publice deschise, de ce se închid terasele, de ce s-a interzis dansul(Doamne, prostie mai mare ca asta nu a existat în istoria omenirii și nici nu va mai exista!)?
Deciziile de astăzi referitoare la școli combat și contrazic psihoza instaurată ca politică de stat de până acum.
Kafka! Cine minte?”, scrie Adrian Câciu miercuri seară pe Facebook.
”Aruncatul răspunderii în ograda autorităților locale”
”Iar șmecheria asta cu spălatul pe mâini și aruncatul răspunderii în ograda autorităților locale și școlilor este strict cu scop electoral. O să apară cazuri exact unde candidatul celorlalți are șanse.
Hai măi băieți ca din astea fumam în generală. Nu ați mai evoluat?
Și cum e Bucureștiul în scenariul verde când se vaită unii „comandanți” că nu mai sunt locuri la ATI și că spitalele sunt pline?
Fracturi de logică!”, susține cunoscutul economist.
Majoritatea localităților – scenariul verde
Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că școala în învățământul preuniversitar începe la 14 septembrie, iar pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv la instituțiile de învățământ.
Președintele a precizat însă că decizia va fi luată la nivel local, în funcție de trei scenarii care un fost schițate.
Bucureștiul se încadrează în scenariul ”verde”, la fel ca majoritatea localităților din România, a precizat președintele referindu-se la cele trei scenarii (verde, galben, roșu).
Numai 50 de localități din România s-ar încadra la scenariul roșu în prezent, iar în scenariul ”galben” – câteva sute.
Foto: INQUAM / George Călin