Până în prezent au fost numărate 99,84 % din buletinele de vot, potrivit informaţiilor date publicităţii de Ministerul elen de Interne, relatează AFP. Dreapta conservatoare s-a distanţat cu aproape trei procente de stânga radicală, care doreşte ieşirea din zona euro.

Pe locul al doilea se află stânga radicală Syriza, cu 26,89 % din voturi, respectiv 71 de mandate, iar pe locul al treilea Mişcarea Socialistă Panelenă PASOK, cu 12,28 % respectiv 33 de mandate.

Pe locurile următoare se situează formaţiunile politice Grecii Independenţi (dreapta naţionalistă), cu 7,51 % din voturi, respectiv 20 de mandate, Zori Aurii (neonazistă), cu 6,92 %, 18 mandate, Stânga Democratică (Dimar), cu 6,25 %/, 17 mandate, KKE (comuniştii), cu 4,5 %, 12 mandate.
UPDATE: Syriza refuză să participe la guvernare şi promite o opoziţie activă
Liderul formaţiunii radicale de stânga Syriza, Alexis Tsipras, a respins oferta de a face parte dintr-un guvern de coaliţie cu conservatorii din Noua Democraţie, câştigătorii alegerilor legislative de duminică din Grecia, şi a promis o opoziţie "activă" şi constructivă", relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

"L-am asigurat pe preşedintele partidului Noua Democraţie (Antonis Samaras) că vom controla guvernul în tot ceea ce va face şi vom face o opoziţie activă şi constructivă", a declarat Tsipras în cadrul unei conferinţe de presă.