Umilință pentru Klaus Iohannis! Președintele a avut parte de o surpriză neplăcută
Președintele Klaus Iohannis a avut parte de o surpriză neplăcută atunci când protestatarul Marian Ceaușescu a apărut la evenimentul care marca deschiderea anului universitar de la Arhitectură.
Acesta la jignit pe șeful statului și i-a reproșat alianța cu PSD, chiar de față cu agenții SPP. În urma celor întâmplate, acesta a fost îndepărtat de agenții care asigură paza președintelui.
„Am aici hârtia igienică, cum ați transformat votul nostru. V-ați bătut joc de noi, ne-ați mințit, degeaba v-am votat. Ați luat PSD în brațe, să vă fie rușine”, a spus protestatarul Marian Ceaușescu în timpul unui live pe pagina sa de socializare.
Mesajul transmis de Klaus Iohannis în timpul evenimentului
Preşedintele a declarat luni, 3 octombrie, că legile educaţiei trebuie să cuprindă prevederi explicite cu privire la prevenirea şi sancţionarea plagiatului. Declarația lui Klaus Iohannis a fost făcută la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”.
„Dacă actul de creaţie este fructul libertăţii, educaţia este rădăcina din care aceasta creşte şi dă naştere unei societăţi cu oameni verticali, capabili să-şi pună în valoare talentul şi competenţele, atât pentru împlinirea personală, cât şi pentru binele comun.
Din acest motiv, sunt convins că avem nevoie de o reformă profundă a sistemului educaţional, pentru a-l adapta nevoilor secolului XXI şi valorilor europene în care credem. Una dintre aceste valori este integritatea, motiv pentru care îmi doresc o paradigmă radicală, lipsită de echivoc în garantarea integrităţii şi eticii în viaţa academică. Pentru aceasta, avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului, iar noile legi ale educaţiei trebuie să includă prevederi explicite cu privire la prevenirea şi sancţionarea acestui fenomen toxic al mediului educaţional”, a declarat Klaus Iohannis.
De asemenea, a punctat că „miza în acest sens este însăşi credibilitatea sistemului de învăţământ superior şi a cercetării din România, dar şi viitorul nostru ca societate democratică”.
„Trebuie să devină clar că obţinerea unei diplome academice reprezintă o onoare şi este condiţionată exclusiv de un merit real. O Românie educată va trebui să fie o Românie corectă, fără nicio excepţie”, a mai spus Klaus Iohannis.