50 euro la două luni înseamnă 4 lei pe zi. Păi ce poţi face cu 4 lei pe zi în România?

Mai precis, analistul financiar Adrian Negrescu a vorbit marți, 29 martie, despre propunerea de a oferi vouchere persoanelor vulnerabile. Amintim că pachetul de măsuri economice anunţat de Guvern întârzie, deoarece discuțiile programate astăzi între premier şi liderii politici au fost amânate.

„Intenţia autorităților de a oferi vouchere este bună. Să ajuţi persoanele vulnerabile e bine, dar trebuie să le identifici mai întâi şi asta este o mare problemă. (…) Deci să identifici oamenii şi să-i ajuţi e bine, dar dacă faci un calcul, 50 euro la două luni înseamnă 4 lei pe zi. Păi ce poţi face cu 4 lei pe zi în România? Să-ţi iei doi covrigi. Nici măcar doi covrigi. Nu mai zic de o pâine, care e cam 2-4 lei”, a punctat analistul la Antena 3.

Analistul consideră că suma este prea mică pentru nevoile populaţiei

Simultan, alte ţări din UE au luat deja măsuri pentru a evita o criză a alimentelor și a oferi un ajutor persoanelor vulnerabile.

„S-ar putea să fie prea puţin pentru nevoile populaţiei în condiţiile în care preţurile la alimente au crescut spectaculos în ultimele zile. (…) Dar e o discriminare. De ce oamenilor săraci le punem patru lei ca ajutor, iar bugetarilor, adică 1,2 milioane de români, primesc tichete de masă de 20,9 lei pe zi. De la 20 de lei un tichet de masă la 4 lei e o diferenţă cam de la cer la pământ, din punctul meu de vedere. Sunt aproape 2,5 milioane de pensionari care au pensii până în 1200 de lei”, a completat Adrian Negrescu.

Amintim că prețurile au înregistrat o creștere semnificativă în contextul tensiunilor militare din Ucraina. Totuși, analistul financiar este de părere că ţara noastră urma să se confrunte cu crize economice de proporţii şi în lipsa războiului din Ucraina.

„Toate acestea le vom plăti pentru că, din păcate, noi suntem importatori direcți pe toate zonele”, a spus anterior Adrian Negrescu.

Acesta a avertizat că şi pe fondul războiului şi a acestor sancţiuni recesiunea va fi până la urmă o realitate în România şi poate chiar mai devreme decât ne-am fi așteptat.