Klaus Iohannis, implicații politice după cazul Crevedia

Klaus Iohannis a fost analizat împreună cu acțiunile sale de-a lungul carierei. Analiza a fost făcută de către jurnalistul Victor Ciutacu. Acesta a vorbit despre implicațiile politice după tragedia de la Crevedia.

Ciutacu sugerează că în momentele politice-cheie din cariera lui Iohannis, acesta s-ar fi folosit de marile tragedii. Acestă metodă ar fi fost folosită pentru atingerea unor scopuri politice. Prin aceste metode, jurnalistul aseamănă actuala scenă politică românească cu cea comunistă.

„Când avea Iohannis de dat jos un guvern, a fost nevoie să moară oameni. Când are de ținut un guvern, chiar dacă au murit IAR oameni, s-a făcut tot ce s-a putut. Și s-a acționat aproape impecabil. Cu mici și rezolvabile imperfecțiuni, ca la comuniștii adevărați pe vremuri.

Vorba aia, unii s-au străduit mai mult, alții mai puțin. Măcar primii la strădanie ar trebui decorați. Eventual în ziua înmormântării victimelor de la Crevedia”.

Victor Ciutacu s-a referit și la momentul eliminării lui Ponta de pe scena politică. Jurnalistul nu l-a uitat nici pe Raed Arafat, pe care îl numește „sfinx agent constatator”. Din nou, jurnalistul consideră că tragediile sunt folosite de către politicieni în diferite scopuri de carieră.

„Când trebuia belit Ponta, era un capăt de țară că n-avem spital de mari arși. Când e de absolvit de vină un întreg sistem inept și inert și de acoperit intangibilul Arafat, mutat între timp în tabăra băieților buni, sfinxul agent constatator concluzionează sec că s-a promis cam mult după momentul tragediei de la Colectiv.

Tragedie și tragedie, și-n viață, ca-n moarte, chestie de noroc și de ghinion. Sunt morți și morți, sunt răniți și răniți, sunt arși și arși”, a declarat Victor Ciutacu pentru România TV.

Declarația lui Victor Ciutacu despre președintele țării

Victor Ciutacu
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ciutacu a făcut legătura dintre cazul Crevedia și tragedia de la Colectiv. Acesta a notat diferențele și a afirmat că sentimentul iscat de lumea politică este unul de scârbă. Iată ce a declarat jurnalistul despre președintele Iohannis:

„Azi s-au descoperit subit valențele anchetelor interne și penale, laolaltă cu prezumția de nevinovăție. Pe vremea Colectivului nu erau nici obligatorii și nici măcar necesare. Te uiți la televizor și, dacă ai nervi să-l asculți până la capăt, te apucă un acut sentiment de scârbă. Îți vine să vomiți.

Vezi un individ bronzat, odihnit, cu ridurile întinse și vopsit pe la vârfuri, apărut de niciunde după o lună de (nici măcar îngrijorătoare) absență, care îți spune de la obraz că-s cam multe tragedii. În țara unde e EL președinte, unde EL are totul, de la structurile de forță la cele guvernamentale și cele administrative. Și că trebuie să te apuci de muncă”, mai spune Victor Ciutacu.

Pe această temă, Ciutacu a concluzionat, potrivit unei celebre „vorbe fataliste”, că românii își merită soarta. El a adăugat că un astfel de președinte nu a venit „din stratosferă”.

„După 9 ani de mandat, AL LUI! În definitiv, vorba aia fatalistă cu meritatul sorții e al dracului de actuală. Omul înalt n-a venit din stratosferă, teleportat la Cotroceni la adăpostul întunericului. Este, până la urmă, rodul zbaterii electorale și al mobilizării psihotice al jumătății determinante a poporului care acum se întreabă cu ce a greșit să-l suporte. Cu votul, zice mintea mea în gândul ei…”, a fost concluzia lui Victor Ciutacu.