Ce spune CTP despre Klaus Iohannis

Este vorba despre cazul dronei ruseşti prăbuşite pe teritoriul ţării noastre, în urma atacurilor din Portul Izmail din Ucraina.

Umilinţă pentru Klaus Iohannis! Şeful statului e o mai mare ameninţare pentru NATO decât Rusia, crede CTP.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, Cristian Tudor Popescu analizează care este, de fapt, cea mai mare ameninţare de securitate pentru NATO. CTP subliniază că românii i-au contrazis pe ucraineni, care au în spate sistemul informaţional al SUA.

Iar Klaus Iohannis, după asigurările venite de la MApN, a ieşit să spună că nicio dronă nu a ajuns pe pământ românesc. Totul n-a durat însă prea mult.

„Iohannis, după ce s-a repezit cu lobul frontal în zidul din față, smucește îndărăt și dă cu ceafa de zidul din spate”, scrie CTP în stilu-i caracteristic. Preşedintele a tunat, în a doua sa declaraţie, despre „o situație complet inadmisibilă” şi „o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României”.

Gazetarul indică faptul că, în acest moment, NATO este mult mai ameninţată de România decât de Rusia. Mai precis, de către conducerea ţării noastre, care ar fi o ameninţare de securitate mult mai mare.

Cristian Tudor Popescu îşi încheie postarea de pe Facebook cu o nouă ironie la adresa actualului preşedinte al României. CTP crede că Iohannis îi va face concurenţă lui Traian Băsescu, celebru pentru replica „Iarna nu-i ca vara”. Klaus Iohannis ar urma să rămână în istorie pentru „Astăzi nu-i ca ieri”.

Postarea integrală a lui Cristian Tudor Popescu

Astăzi nu-i ca ieri – cea mai mare amenințare de securitate pentru NATO

Care este cea mai mare amenințare de securitate pentru NATO în zona Dunăre-Marea Neagră?

Serviciile de informații ale Armatei Române au negat ce le-au spus omologii lor ucraineni, care au în spate sistemul informațional SUA. Pentru că prima grijă a ministrului Apărării a fost ca președintele Iohannis să poată declara prostia sau minciuna solemnă că nicio țandără de dronă rusească n-a pătruns pe teritoriul țării, și nici n-are cum, datorită, se înțelege, sistemului de apărare antiaeriană românesc impenetrabil.

Apoi, pus, de către sătenii din zonă, în fața rămășițelor aparatului rusesc, Iohannis, după ce s-a repezit cu lobul frontal în zidul din față, smucește îndărăt și dă cu ceafa de zidul din spate – face o a doua declarație, despre „o situație complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat aliat NATO”. Pe cale de consecință, ar trebui ca NATO să activeze articolul 5 și să declare război Rusiei, nu?

Păi, nu. Pentru că, în clipa de față, cea mai mare amenințare de securitate pentru NATO în zona Deltei Dunării se dovedește a fi conducerea României.

P.S. În folclor, probabil că, în urma acestui episod, Iohannis va face concurență zicerii lui Băsescu „Iarna nu-i ca vara” cu a sa „Astăzi nu-i ca ieri”.

Klaus Iohannis denunţă crimele de război ce au loc la numai câteva sute de metri de România

Reamintim că cea de-a doua declaraţie a lui Klaus Iohannis a fost făcută miercuri, 7 septembrie. Şeful statului a recunoscut atunci că au fost găsite elemente prăbuşite care ar putea proveni de la o dronă a Rusiei.

„Doresc să mă refer la informațiile de ultimă oră privind identificarea, de către MApN, pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor componente care ar putea fi de dronă.

Am fost informat în timp real de către Ministerul Apărării cu privire la această descoperire și am solicitat investigarea de urgență și profesionistă a provenienței acestor componente, precum și a momentului și circumstanțelor în care acestea au ajuns pe teritoriul României.

În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale ale României, stat aliat NATO.

Așa cum am mai menționat, aceste atacuri asupra infrastructurii civile ucrainene, care sunt crime de război, au loc la o distanță foarte mică de granița românească. Suntem însă alerți și în contact permanent cu ceilalți aliați din NATO.

O repet: în cadrul NATO suntem foarte bine apărați, iar România beneficiază de garanții de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din toată istoria noastră”, a precizat preşedintele României.