„Anii vacilor grase s-au terminat”. Acesta este sloganul unei reuniuni ce se va tine vineri la Zurich, ca o replica la Forumul de la Davos ce debuteaza maine.

Banii injectati in pietele financiare nu fac decat sa pregateasca terenul pentru urmatoarea criza, este unul din mesajele pe care vor sa-l transmita participantii la aceasta reuniune.

„Celalalt Davos”, cum a fost numit, intentioneaza sa propuna solutii impotriva celor „neo-liberale” luate la reuniunea de la Davos.

Un alt scop al acestei intalniri este criticarea companiilor multinationale, care se fac raspunzatoare pentru actuala criza, dar si pentru activitatile „neloiale” pe care acestea le au. Este exemplul companiei Nestle, responsabil de scandalul laptelui praf din China, spun organizatorii reuniunii.

Daca la Davos vor participa oameni de afaceri si lideri de state si guverne din 95 de tari, la Zurich vor merge sindicalisti, membri ai unor organizatii si asociatii internationale. Va fi prezenta economista Mascha Madorin, celebra pentru ideile sale feministe, dar si Christian Zeller, profesor de economie la Salzburg.

Forumul anti-Davos a ajuns la a noua editie si a reusit sa atraga multi opozanti ai globalizarii.

Sursa: 20min.ch