Asociația pentru Protecția Consumatorului a întocmit un raport în privința pufuleșilor și ce conțin de fapt aceștia. Conform raportului pufuleții ne pot afecta serios sănătatea, relatează cancan.ro.

Astfel raportul arată că următoarele ingredinete prezente în pufuleți pot fi dăunătoare:

  • 59% din produsele analizate conţin o cantitate mai mare de 5 grame acizi graşi saturaţi, astfel de produse nu sunt recomandate copiilor!
  • 38% din produsele analizate conțin între 1 şi 8 aditivi alimentari!
  • 38% din produsele analizate conţin arome sintetice!
  • 34% din produsele analizate conţin sare iodată!
  • 31% din produsele analizate conţin între 2 grame de sare şi 3 grame de sare per 100 grame produs!
  • 22% din produsele analizate conţin potenţiatori de gust şi aromă!
  • 22% din produsele analizate conţin extract de drojdie!
  • Conținutul de caşcaval pudră variază între 0,1% și 0,5%!

„Pufuleţii constituie una din gustările cele mai apreciate de către copii, dar, din păcate, foarte puţini părinţi cunosc faptul că există sortimente de pufuleţi cu o încărcătură chimică foarte mare, constituită din potenţiatori de gust şi arome, coloranţi, acidifianţi, emulsifianţi şi arome sintetice. Pufuleţii sunt produse hipercalorice, cu un conţinut ridicat de grăsimi saturate şi sare, fapt care nu-i recomandă să facă parte din alimentaţia copiilor, a femeilor însărcinate şi a celor care suferă de boli cardiovasculare, renale şi sindrom metabolic”, spune conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori.