Concret, este vorba despre Viorel Cataramă, președintele Dreptei Liberale. Acesta este de părere că pensionarii din România ar trebui să aibe o pensie de 1.000 de lei sau cel puțin 80% din salariul minim.
„Socialiștii, grupați în toate partidele parlamentare, au grijă să ofere pensii nemeritate pentru ei și clientela lor politică, discriminând grav pensionarii care au muncit în sectorul privat.
În vreme ce aristocrația bugetară are salarii și drepturi nejustificat de mari, cei care au muncit 30-40 de ani primesc pensii de doar 500-700 de lei, venituri cu care nu pot rezista. Aceasta situație trebuie corectată urgent!”, a declarat Viorel Cataramă acum ceva timp.
În plus, Cataramă dorește să scoată ajutoarele sociale pentru persoanele apte de muncă.
Mai mult decât atât, partidul lui Viorel Cataramă dorește să anuleze pensiile speciale prin impozitarea acestora cu 95%.
O altă măsură pe care partidul DL ar vrea să o ia este concedierea a cel puțin 25% dintre angaiați prin desființarea instituțiilor și posturilor inutile create pentru clientela politică, promovarea meritocrației în administrația publica și eliminarea oricărei forme de nepotism, eliminarea ajutoarelor sociale mascate și interdicția pentru angajații din sectorul public de a lucra concomitent și în sectorul privat.
Viorel Cataramă s-a născut la 31 ianuarie 1955, la Bacău și este un om de afaceri si politician român. El a fondat compania Elvila, dar și partidul Dreapta Liberală.
În anul 1992 vine la conducerea Noului Partid Liberal, iar din 1993, după fuziunea acestuia cu PNL, devine Vicepreședinte al Partidului Național Liberal, funcție pe care o va deține până în 1999.
În legislatura din perioada 1996-2000, ca senator PNL de Bacău, a fost ales președinte al Comisiei Economice a Senatului.
Între 1992–1996 ocupă funcția de Președinte al Federației Române de Tenis, în 2005 devine Vicepreședinte al Federației Române de Golf, iar în 2006 se numără printre membrii fondatori ai Grupului pentru Dialog Liberal, ocupând funcția de președinte.
În noiembrie 2018, Cataramă decide să părăsească partidul pentru a-și forma propriul partid, numit Dreapta Liberală (DL).