Initiativa crearii clubului de golf apartine membrilor unui alt club select de Bucuresti, Cigar’s Club, infiintat de rezidenti straini. Compania Golf Invest, special construita pentru a finanta si administra proiectul, a cumparat 90 ha de teren la Caldarusani, in apropiere de Snagov. Zona este superba, amplasamentul avand iesire catre lac si vedere spre Manastirea Caldarusani.
Developerul si coordonatorul acestui proiect este firma germana Capital Holding, iar partea de arhitectura si de consultanta este asigurata de Hautree Limited, recunoscuta in domeniul studiilor si amenajarilor de terenuri de golf. Pentru realizarea lucrarilor de constructie vor colabora firme din Germania si o societate romaneasca, Compania de Constructii Bucuresti (CCB). Potrivit declaratiilor reprezentantului Capital Holding, Adrian Thiess, la Caldarusani se va amenaja unul din cele mai mari terenuri de golf din Europa, cu 18 holes (gauri), dotat cu toate facilitatile unui club de elita, croit dupa cele mai ridicate standarde din Occident. In apropierea terenului de golf (ce se va intinde pe o suprafata de minimum 60 ha) va fi construit un complex, Country Club, ce va avea un restaurant select, sali de conferinta si intruniri, precum si magazine cu echipamente si accesorii specifice acestui sport. Ceva mai tarziu, langa acestea vor aparea un hotel de cinci stele si un minicartier cu 35 de vile de lux.
Clubul de golf din Caldarusani va avea un regim special de cooptare a membrilor. Adrian Thiess afirma ca atat membrilor fondatori, cat si membrilor care vor fi acceptati in fiecare an li se va impune un cod de conduita si un nivel social inalt: „Avem o tinta foarte clara: varful piramidei. Membrii clubului vor fi numai oficialitati, ambasadori, directori de companii internationale si nationale. Acestia vor finanta toate cheltuielile pentru intretinerea terenului de golf si a clubului, din taxe si donatii”.
Clubul va avea o clientela selecta
Primele investitii se vor face din bani stransi in acest mod, din fonduri de participare varsate de membrii fondatori. In schimbul a 20.000 de dolari fiecare, acestia vor deveni actionari si membri pe viata ai clubului. Ei vor fi totodata scutiti de taxa anuala (care poate fi substantiala, in unele cluburi din strainatate fiind de peste 1.000 de dolari). Managerul afacerii, Adrian Thiess, de la Capital Holding, considera ca va fi nevoie de 300 de membri fondatori, pentru a se putea intruni capitalul de sase milioane dolari, necesar amenajarii terenului de joc si a clubului country. Pana acum s-au strans peste 100 de membri, Adrian Thiess fiind optimist in ceea ce priveste completarea actionariatului. Investitia totala pentru dezvoltarea zonei se va ridica la 40-45 milioane de dolari. Pentru hotel se poarta la aceasta data discutii cu un grup german de profil, dar mai sunt inca patru oferte, iar pentru complexul de locuinte s-au aratat interesati cei de la compania germana Schumann, care au un proiect similar in Ungaria. Capital Holding vede in acest proiect un viitor reper international pentru amatorii de golf. Adrian Thiess spune ca, intr-un viitor nu prea indepartat, aici se vor organiza competitii de gen cu premii de mii de dolari.
Peste cel mult doi ani, cand clubul va fi gata, cu siguranta se va lansa o noua moda in Romania: a jucatorilor de golf. Iubitorii acestui sport, diplomati si oameni de afaceri straini, vor fi bucurosi sa-si reaminteasca tabieturile de acasa si sa cladeasca cercul de cunostinte dupa metode exersate la ei in tara. Romanii care frecventeaza aceste medii se vor grabi sa invete regulile acestui joc, pentru a accede in aceste sfere de influenta. Si afacerea va prospera, bineinteles.