Carter Page, consilier al preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, din perioada campaniei electorale, a sosit într-o vizită la Moscova, unde are programate o serie de convorbiri.
'Mă voi întâlni cu oameni de afaceri influenţi şi lideri de opinie', a declarat Page pentru RIA, indicând că se va afla în capitala rusă până în data de 13 decembrie.
Anterior, Page declarase că administraţia preşedintelui ales al SUA are nevoie de oameni care cred în potenţialul relaţiilor ruso-americane, scrie agenţia de presă rusă.
În martie 2016, Donald Trump îl prezentase pe Page în calitate de consilier de politică externă.
Finanţist de profesie, Carter Page a lucrat timp de câţiva ani în trecut la Moscova, fiind implicat direct în deschiderea filialei băncii de investiţii Merrill Lynch în Rusia şi a fost consultant într-o serie de operaţiuni-cheie cu Gazprom, Liniile Energetice Unite ale Rusiei şi alte companii importante ruse. El este fondatorul companiei de consultanţă şi investiţii Global Energy Capita, specializată în sectorul energetic.
De altfel, după cum relata recent Newsweek, fostul consilier al lui Trump, Carter Page, este investigat de serviciile americane şi europene sub suspiciunea că în vară ar fi fost angajat în discuţii secrete cu oficiali ai guvernului rus. Page a recunoscut că a călătorit în Rusia, dar a negat orice contact inadecvat cu oficiali ruşi.
Potrivit mass-media occidentale, în timpul campaniei, Trump se înconjurase de o echipă de consilieri care au avut anterior legături financiare cu Rusia. Astfel, publicaţia The Washington Post a scris că Paul Manafort, şeful de campanie al candidatului republican la preşedinţia SUA, încheiase contracte de mai multe milioane de dolari cu oligarhi proruşi şi a fost o lungă perioadă de timp consilier al fostului preşedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici. În plus, Michael Caputo, un alt fost consilier al lui Trump, a trăit timp de şapte ani în Rusia în anii '90 ai secolului trecut şi a lucrat cu 'grupuri care l-au sprijinit pe preşedintele Boris Elţin'.
Trump a dezminţit faptul că ar fi avut contacte cu autorităţile ruse, iar Moscova a negat în mod constant că ar fi fost implicată în atacurile cibernetice împotriva Partidului Democrat în timpul campaniei electorale din SUA, conform portalului newsru.com.