Europarlamentarul Dragoş Pîslaru susține că astăzi este o zi pentru Europa. Parlamentul European va da votul final în ceea ce privește cel mai mare instrument financiar al Uniunii Europene din istorie. Se dă votul final în Plenul Parlamentului European pe Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.
Bugetul alocat pentru acest instrument financiar este imens, 672,5 miliarde de euro. ”Simt o mare responsabilitate în calitate de co-raportor pe acest dosar şi sper ca după votul final de azi lucrurile să între pe o traiectorie care să ne permită să realizăm reforme la scară largă”, a transmis Pîslaru.
”Azi e o zi istorică pentru Europa. Se dă votul final în Plenul
Parlamentului European pe Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, cel mai mare instrument financiar al Uniunii Europene din istorie, cu un buget de 672,5 miliarde de euro, care va fi disponibil statelor membre pentru a recupera decalajele de până acum, pentru a corecta minusurile prin reforme, dar şi pentru a construi pentru viitor prin investiţii.
România va beneficia, din acest buget, de peste 30 de miliarde de Euro, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a scris, marţi, pe Facebook, Dragoş Pîslaru.
Acesta afirmă că simte o mare responsabilitate: ”În ceea ce mă priveşte, simt o mare responsabilitate în calitate de co-raportor pe acest dosar şi sper ca după votul final de azi lucrurile să între pe o traiectorie care să ne permită să realizăm reforme la scară largă”.
Despre Dragoș Pîslaru
Dragoș Nicolae Pîslaru este un economist și om politic român. Din 2019 este membru al Parlamentului European. El a deținut funcția de ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice în guvernul Dacian Cioloș din 18 aprilie 2016 până în 4 ianuarie 2017. Este membru al PLUS și al familiei politice europene Renew Europe.
Este absolvent al Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București cu Diplomă de Licență în Economie Internațională. A urmat cursuri postuniversitare, obținând o diplomă de „Studii Aprofundate în Integrare Europeană” tot în cadrul ASE.
Deține un Master în Științe — Relații Internaționale obținut în cadrul London School of Economics and Political Science din Marea Britanie și o diplomă de studii „Entrepreneurship — Case Study Centered Learning” obținută în cadrul Harvard Business School