Samsung  a anunţat la lansarea telefonului Galaxy S4 că acesta va fi disponibil fie cu un procesor cu patru nuclee cu o frecvenţă de 1,9 Ghz, fie cu opt nuclee şi 1,6 GHz, în funcţie de ţară. Publicaţia sud-coreeană ETNews a aflat că doar 30% din smartphone-urile care vor fi livrate în perioada aprilie-mai vor fi echipate cu procesorul mai performant, restul de 70% fiind prevăzute cu modelul Qualcomm Snapdragon 600 quad-core 1.9GHz.

De vină ar fi, se pare, divizia LSI a Samsung care nu a reuşit să repare o problemă apărută la cipul Exynos 5. “Samsung lucrează în prezent la remedierea acestei probleme şi nu se ştie sigur dacă aceasta va duce la întărzieri în anumite părţii ale lumii”, mai scrie ETNews.

În România, mai mult ca sigur varianta care va ajunge va fi cea cu procesor de 1,9 GHz, având în vedere că toţi marii operatorii au lansat servicii 4G (Cosmote va lansa comercial serviciile  4G în aprilie) şi este cunoscut faptul că cipul Exynos 5 Octa nu suportă conectivitatea 4G. Telefonul poate fi precomandat în ţara noastră de la mai multe magazine online preţul minim cerut fiind 2.999 de lei.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/2LHv1FPd1Ec?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>