Compania de dezvoltare imobiliara Millenium Building Development controlata de fondul de investitii american Miller Global (ce detine active de 2,5 miliarde de dolari) cere sprijinul Uniunii Europene pentru “investigarea folosirii abuzive a sistemului judiciar in cadrul programului sau de monitorizare a reformei sistemului judiciar roman”, dupa cum se afirma intr-un comunicat al firmei.

Reprezentantii Millenium Building Development sustin ca vor inregistra pierderi de aproximativ 20 de milioane de euro din cauza stoparii, in 2007, lucrarilor de constructie a imobilului de birouri Cathedral Plaza din apropierea Catedralei Sfantului Iosif din Capitala.

Executia proiectului a fost suspendata in urma unei decizii a Curtii de Apel Craiova la jumatatea anului trecut, dupa un proces initiat de Arhiepiscopia Romano-Catolica, care a sustinut in instanta ca lucrarile afecteaza Catedrala Sfantul Iosif. Cu toate acestea conducerea Millenium Building Development afirma ca, initial, arhiepiscopul catolic a fost de acord cu proiectul, insa, acesta s-a razgandit ulterior si a cerut oprirea lucrarilor din cauza efectelor negative asupra Catedralei.

Proiectul Cathedral Plaza, unul dintre cele mai luxoase din Bucuresti, ar fi trebuit sa fie definitivat luna aceasta.


Data: 26 februarie 2008

Sursa: Millenium Business Development