Un director general adjunct al BRD-Groupe Societe Generale (BRD), Hervé Barbazange, a renunţat la 1 iulie la mandatul de conducere a băncii, se arată într-un comunicat al instituţiei de credit transmis luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Comitetul de Direcţie al BRD este format dintr-un director general şi patru directori generali adjuncţi. Directorul general, Guy Poupet, este şi preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii. În Comitetul de Direcţie se mai regăsesc Petre Bunescu, Sorin Mihai Popa şi Claudiu Cercel.

BRD a înregistrat în primele trei luni din 2010 un profit net de 199 milioane lei (49 milioane euro), în scădere cu 5% faţă de câştigul obţinut în perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care venitul net bancar a crescut cu 12%, la 915 milioane lei.

Banca are un capital social de 696,9 milioane lei, divizat în 696,9 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de un leu. Grupul francez Societe Generale deţine 59,36% din acţiunile băncii, iar un pachet important, de peste 25% din titluri, este împărţit între cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), din care cea mai mare participaţie revine SIF Oltenia (SIF5), cu 5,47% din capital.

Preţul acţiunilor BRD a crescut în şedinţa bursieră de luni cu 1,85%, la 11 lei, iar la această cotaţie banca are o capitalizare de 7,665 miliarde lei.

SURSA: Mediafax