"Peste 3 – 5 ani vom vedea ce înseamnă tensionarea pieței forței de muncă," a declarat Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), în cadrul unui eveniment la BVB.
Statul a crescut ajutoarele sociale cu 14% anul acesta și cu 12% anul trecut, iar astea nu sunt măsuri pentru încurajarea detensionării pieței muncii, susține Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).
“Nu văd soluții concrete pentru detensionarea pieței muncii. Deși mediul de afaceri a semnalat acum 3-5 ani, deși a subliniat acum 2 ani, deși strigă cu disperare astăzi, și trage semnale de alarmă că peste 3 ani – 5 ani vom vedea ce înseamnă tensionarea forței de muncă, nu văd măsuri consistente, coerente, vizionare din partea statului român care să ajute la detensionarea pieței forțe de muncă”, a spus Guda, citat de HottNews.ro.
Suntem mai puțini, mai vârstnici, mai puțin educați, investim doar 3% în educație, avem foarte multă auto-gospodărire și ajutoarele sociale cresc cu 14% anul acesta după ce anul trecut au crescut cu 12%. Nu cred că sunt măsuri de natură să încurajeze munca. Cât să mai strigăm, cât să mai spunem?