Un europarlamentar cere o schimbare în bugetele de apărare, după moartea celor opt militari: E intolerabil!

Mai precis, europarlamentarul dorește să se aloce mai mulți bani pentru mentenanță și echipamente de calitate, ci nu pentru pensii speciale.

„Nu o să pun fotografiile celor 8 militari români care și-au pierdut viața în oribilele accidente aviatice de aseară. Condoleanțe familiilor și glorie eternă celor pieriți! Dar poate măcar acum, când e război la doar sute de km de granițele țării măreții conducători care au dat și dau ordinele în armată de 32 de ani, precum și cei care stabilesc bugetele alocate SCHIMBĂ ceva.

E intolerabil să avem generali făcuți din pix că zic da, șefu’! E intolerabil să creștem pensiile speciale și să nu avem bani de mentenanță. E intolerabil să promovăm nulități agreate de partid în funcții decizionale. E intolerabil să alegem echipamentele militare în funcție de ce firmă sau prieteșuguri au cei care decid achizițiile.

Zeci de militari români au murit în zeci de accidente în ultimele decenii din cauze tehnice sau ca urmare a incompetenței. Corupția ucide nu este un slogan. Iar cei care plătesc cu viața NU au nicio vină, chiar dacă mai toate anchetele din România decid că morții-s vinovați”, a scris Vlad Gheorghe pe Facebook.

Opt militari au murit în două accidente aviatice

Amintim că opt militari au murit miercuri seară în două accidente aviatice, după ce o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar apoi a dispărut de pe radar. Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare – salvare.

Astfel, un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact, însă a pierdut legătura radio cu baza şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Pilotul aeronavei MiG-21 LanceR a decedat iar în accidentul în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma şi-au pierdut viaţa 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului din elicopter comunicaţi iniţial, urcaseră la bord şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române.