Potrivit sursei citate, proiectul urmăreşte pregătirea personalului de specialitate din reprezentanţele Comisiei Europene în statele membre şi din delegaţiile UE în ţările din Vecinătatea estică în vederea monitorizării propagandei ruse şi a ştirilor false, dar şi instruirea personalului de specialitate în vederea combaterii acestor fenomene de dezinformare. 

'Scopul proiectului-pilot este de a îmbunătăţi modul prin care atât Comisia Europeană, cât şi delegaţiile Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE) în statele din Parteneriatul Estic, prin Grupul Operativ de Comunicare Strategică în Est (East StratCom), îşi folosesc resursele de comunicare pentru a răspunde eforturilor propagandei ruse", a afirmat Mureşan. 

Deputatul european a arătat că East StratCom dispune de personal redus, buget limitat şi nu este dotat pentru a face faţă unei campanii de dezinformare cu finanţare substanţială. 

Prin urmare, pentru a creşte impactul demersurilor UE în ceea ce priveşte combaterea dezinformării, eforturile pentru comunicare strategică trebuie adaptate la circumstanţele naţionale. Scopul proiectului-pilot este de a aduce reprezentanţele Comisiei şi delegaţiile SEAE la nivelul de expertiză necesar pentru a exploata pe deplin posibilităţile oferite de platformele de social media pentru a stimula dezvoltarea unei campanii de comunicare strategică. Proiectul-pilot ar finanţa astfel o monitorizare media complexă şi coerentă în întreaga regiune, inclusiv a unui flux mare de date", a mai spus europarlamentarul. 

AGERPRES