Un expert în planificare financiară a spus exact care este secretul îmbogățirii! Sub nicio formă, nu trebuie să faci asta

bani, pensie, pensia

SURSA FOTO: Dreamstime

A face avere pe termen lung înseamnă, în general, luarea unor decizii inteligente privind banii, cum ar fi investițiile bine calculate, și achitarea, cu prioritate, a oricărei datorii. Dar de unde puteți ști ce achiziții ar putea fi mai riscante, împiedicându-vă să faceți avere?

Un expert în planificare financiară spune pe ce NU ar trebui să cheltuiți banii, dacă vreți să deveniți bogați, potrivit Gobankingrates.

Obiecte de lux

Aici intră articole de îmbrăcăminte de designer, ceasurile scumpe, mașinile de epocă și orice alte produse extravagante, care au prețuri ridicate.

„Cumpărarea unor articole de lux pe care nu vi le puteți permite poate fi o pierdere semnificativă pentru banii voștri”, spune Ryan Cullen, co-fondator și CEO la Cullen Cioffi Capital Management. Cullen recomandă să vă concentrați pe construirea averii investind în active, care se apreciază în timp, cum ar fi acțiunile sau imobiliarele.

Achizițiile făcute la primul impuls

Achizițiile făcute la primul impuls sunt, de obicei, biletele de loterie sau orice ați putea cumpăra atunci când vă simțiți stresați sau deprimați și mergeți la o sesiune de shopping după o zi grea la serviciu. Aceste achiziții se adună, în timp, și vă pot lăsa cu buzunarele goale. Cea mai bună abordare, explică Cullen, este să vă axați pe construirea unui plan financiar solid și să vă țineți de el.

Chiriile

„Închirierea unei locuințe poate părea o opțiune mai accesibilă decât a cumpăra o casă, dar, pe termen lung, poate fi mai păguboasă”, subliniază Cullen. „Concentrați-vă pe construirea averii investind în imobiliare, fie că este vorba de cumpărarea unei case, fie de investiții în proprietăți pe care le puteți apoi închiria”, spune el.

Datorii cu dobândă mare

Cei care visează să facă avere, dar au datorii la cardul de credit, împrumuturi la bănci sau personale, vor descoperi că plata unor rate mari ale dobânzii le periclitează eforturile financiare. Pentru a evita datoria cu dobândă mare, Cullen recomandă să trăiți în limita posibilităților, să vă creați un buget stabil și să plătiți integral toate datoriile restante cât mai curând posibil.

Produse financiare prea scumpe

„Produsele financiare cum ar fi anuitățile, asigurările de viață sau fondurile mutuale cu comisioane mari promit adesea randamente mari, dar vin la pachet cu comisioane semnificative care vă pot da peste cap finanțele”, a spus Cullen. Dacă nu aveți de gând să investiți în aceste produse financiare, dar vreți să vă sporiți averea, Cullen recomandă să luați în considerare fondurile indexate cu costuri reduse sau fondurile tranzacționate la bursă (ETF). Acestea sunt ieftine și oferă o expunere diversificată la bursă.

Fiți atenți la cheltuielile mici!

Dacă crezi că a cheltui 10 de dolari pe zi pe o ceașcă de cafea nu are niciun efect asupra portofelului te înșeli. Deși par ”cheltuieli mici”, ele se adună rapid. Este și motivul pentru care un buget este atât de util. Vă ajută să gestionați aceste mici cheltuieli, astfel încât să vă puteți ajusta și să vă concentrați asupra lucrurilor importante.