Presa greacă a salutat această plecare, cu toate că o consideră tardivă. Potrivit ziarelor, slovaca, Anna Bubenikova, fusese demisă la începutul anului din funcţia de preşedinte al Fondului slovac însărcinat cu privatizările, după acuzaţii de corupţie.

Dosarul său a fost făcut public în Grecia la începutul lunii august de către media din această ţară, suscitând reacţii ale opoziţiei de stânga radicală.

Comisia Europeană a confirmat într-un comunicat că Anna Bubenikova şi-a prezentat, la 9 august, demisia din postul de consilier pe probleme de privatizare în Grecia, în care fusese numită în august 2011, alături de alţi doi responsabili europeni.

"Consiliul de experţi" din care făcea parte Bubenikova este însărcinat cu asistarea Agenţiei de privatizare, înfiinţată în 2011 în Grecia pentru a conduce un vast program de vânzări de active publice, cerut de UE şi FMI şi menit să ajute ţara să iasă din criza sa financiară şi economică.

Comisia şi-a amintit, cu această ocazie, "ataşamentul faţă de principiul prezumţiei de nevinovăţie", subliniind că "până în prezent, autorităţile slovace nu au demarat proceduri legale sau vreo procedură juridică oficială în ceea ce o priveşte pe doamna Bubenikova".
Sursa: Agerpres