Înalta Curte dispune începerea judecării deputatului PSD Bodoc Florin Dorel. Este vorba de dosarul în care fostul ministru al Sănătății are calitatea de inculpat. Alături de el mai sunt vizați și Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea;.
„Detalii soluţie: În temeiul art. 346 alin. (2) din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondate, cererile şi excepțiile formulate de inculpații Bodog Florian Dorel şi Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin rechizitoriul nr.280/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupției, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
Dispune începerea judecății în cauza privind pe inculpații Bodog Florian Dorel şi Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi, în procedura de cameră preliminară, în cuantum de câte 200 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în cameră de consiliu, astăzi, 23 noiembrie 2021”, se arată în anunțul Înaltei Curți.
Ce a descoperit DNA
La sfârșitul lunii august, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a lui Florian Dorel Bodog, senator în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru abuz în serviciu. În atenția DNA s-a aflat și Olivia Andreea Marcu (fostă Baciu), la data faptelor angajată în funcţia de consilier personal al ministrului Sănătăţii, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale).
Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în calitate de ministru al Sănătăţii, Florian Bodog ar fi acţionat în mod direct pentru ca Olivia Andreea Marcu, angajată în funcţia de consilier personal, să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract. Totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte. Astfel, arată DNA, consiliera ministrului, Olivia Andreea Marcu, ar fi obţinut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că, la data săvârşirii faptelor, Florian Dorel Bodog avea calitatea de ministru în Guvernul României, iar faptele aveau legătură cu atribuţiile de serviciu ale acestuia