Un fost preşedinte al Consiliului de Administraţie de la SIF Moldova (SIF2), Sorin Mihail Turtoescu, a chemat societatea de investiţii financiare în judecată pentru rezilierea unui contract de consultanţă şi cere compensaţii materiale.

Societatea a primit citaţia, marţi, iar dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Bacău, potrivit unui comunicat al SIF Moldova transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.

 „Litigiul se referă la rezilierea contractului de consultanţă de către actualul CA. El acorda consultanţă în calitate de administrator pentru Comitetul de Direcţie. AGA din 2009 a sancţionat această incompatibilitate şi a desfiinţat Comitetul de Direcţie. Turtoescu vrea compensaţii materiale”, a declarat preşedintele CA al SIF Moldova, Costel Ceocea.

Turtoescu a fost administrator al SIF Moldova până în aprilie 2009, iar în perioada aprilie 2005 – iulie 2008 a deţinut funcţia de preşedinte al CA şi director general. Potrivit celor mai recente informaţii, activul net al SIF Moldova a scăzut uşor în aprilie, cu 0,3%, ajungând la 1,28 miliarde lei. În comparaţie cu valoarea din 2009, activul net este încă în creştere cu 8,8%.

Societatea a înregistrat în aprilie cel mai accelerat ritm ascendet la nivelul profitului dintre cele cinci SIF-uri, câştigul urcând cu 84%, la 19,5 milioane lei, de la 10,5 milioane lei în ultima zi din luna martie.Preţul acţiunilor SIF Moldova a crescut în şedinţa bursieră de miercuri cu 6.17%, la 0,86 lei, iar la această cotaţie societatea are o capitalizare de 446,41 milioane lei.

 SURSA: Mediafax