Un gigant își închide ușile după 200 de ani. Cel mai vechi lanţ de magazine de lux din SUA a intrat în faliment

Cel mai vechi lanţ de magazine de lux din SUA a fost închis din cauza actualul context pandemic. Impactul pe care coronavirusul l-a avut asupra majorităţii industriilor a forțat gigantul să intre în faliment după 200 de ani de actvititate.

Este vorba despre Lord & Taylor, cel mai vechi lanţ de magazine de lux din SUA, care îşi va închide cele 38 de magazine fizice şi online de magazine din cauza impactului pe care l-a avut coronavirusul, conform forbes.com

Decizia a fost luată după ce, la începutul lunii august, compania a depus cererea pentru intrarea în faliment în Richmond, Virginia. Trebuie menționat că iniţial fusese anunţată închiderea unui număr de doar 19 unităţi, însă în final reprezentanţii businessului au luat decizia surprinzătoare de a lichida toate magazinele companiei, din cauza datoriilor de aproape 138 de milioane de dolari, punând în pericol joburile a 641 de angajaţi.

Lord & Taylor a fost fondată în 1826 de doi imigranţi englezi, în Manhattan şi în prezent face parte din portofoliul start-up-ului de fashion Le Tote Inc. Le Tote a cumpărat businessul anul trecut, într-o tranzacţie de 71 de milioane de dolari.

Americanii accelerează lupta împotriva coronavirusului

Americanii iau decizii rapide împotriva coronavirusului. Şeful Agenţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA), Stephen Hahn, a anunţat într-un interviu publicat duminică de cotidianul Financial Times că este posibil ca un viitor vaccin împotriva coronavirusului să fie autorizat potrivit unei proceduri de urgenţă înainte de încheierea testelor clinice menite să confirme siguranţa şi eficienţa acestuia, notează AFP.

Toate cererile de autorizare vor trebui depuse de dezvoltatorii vaccinului, a spus Stephen Hahn. „Dacă o fac înainte de sfârşitul fazei a treia, este posibil să considerăm acest lucru adecvat. Putem considera că este necorespunzător, vom face o evaluare”, a adăugat el.

Stephen Hahn a dezminţit că ar fi supus unor presiuni din partea preşedintelui Donald Trump pentru a autoriza un vaccin înainte de alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie. „Va fi o decizie bazată pe ştiinţă, medicină, pe date. Nu va fi o decizie politică”, a declarat el.

Trei producători occidentali de vaccinuri sunt destul de avansaţi şi în faza a treia a testelor clinice, teste care vor include în final zeci de mii de participanţi: AstraZeneca (partener al Universităţii Oxford din Marea Britanie), Moderna (partener al Institutelor Naţionale de Sănătate din SUA) şi alianţa Pfizer/BioNTech.

Prin însăşi natura acestor teste, este dificil de prezis când vor apărea primele rezultate.

Jumătate dintre participanţi vor primi vaccinul experimental, iar restul un placebo. Potrivit procesului normal, responsabilii testelor clinice trebuie să aştepte, probabil luni întregi, pentru a vedea dacă apare între cele două grupuri o diferenţă statistic semnificativă în numărul de persoane contaminate de virus.