Un grup de investitori britanci şi elveţieni care au achiziţionat în ultimii şase ani o serie de terenuri în România s-au hotărât în plină criză să înceapă dezvoltarea a cinci proiecte rezidenţiale lângă Bucureşti. Reprezentanţii locali ai dezvoltatorilor au anunţat că investiţiile totale se vor ridica la circa 50 mil. euro. Investitorii sunt grupaţi sub un singur nume, respectiv „Alege Casa“, care reuneşte ansamblurile Fortune Park – cu 50 de case, Par
Un grup de investitori britanci şi elveţieni care au achiziţionat în ultimii şase ani o serie de terenuri în România s-au hotărât în plină criză să înceapă dezvoltarea a cinci proiecte rezidenţiale lângă Bucureşti. Reprezentanţii locali ai dezvoltatorilor au anunţat că investiţiile totale se vor ridica la circa 50 mil. euro.
Investitorii sunt grupaţi sub un singur nume, respectiv „Alege Casa“, care reuneşte ansamblurile Fortune Park – cu 50 de case, Paradise Park – cu 148 de case şi Park Way – cu 45 de case, toate trei localizate în localitatea Frumuşani, Copacul Verde (foto) – care va cuprinde 101 case localizate lângă localitatea Ghimpaţi şi Dream Spa.
„Lucrările la primele patru ansambluri rezidenţiale vor începe peste o lună, după ce ne punem la punct avizele, şi în primăvara anului viitor vom începe vânzarea. Şantierele vor merge în paralele şi toate proiectele vor avea în prima fază câte 6-10 case“, a declarat Nicu Dan, directorul de vânzări al Alege Casa şi reprezentantul investitorilor în România.
Potrivit acestuia, majoritatea locuinţelor se vor încadra, ca preţ, în cota TVA redusă la 5%, ceea ce înseamnă că nu vor depăşi 90.000 de euro. Cea mai mică locuinţă are 150 mp construiţi, respectiv 120 mp utili şi un teren de 250 de mp.
Loturile pe care sunt construite ansamblurile din Frumuşani sunt vecine şi au fost achiziţionate în urmă cu şase ani. Cel mai mare teren este de 7,8 ha, pe care se va construit Paradise Park, iar cel mai mic este de 26.000 mp aferent ansamblului Fortune Park.
Investitori discreţi
Potrivit lui Nicu Dan, fiecare proiect este susţinut financiar de cîte 2-5 investitori şi nu va fi nevoie să se apeleze la credite bancare.
Grupul de investitori originari din Anglia, Elveţia şi zona Golfului, se pregătesc să intre şi pe piaţa parcurilor eoliene. În acest sens, aceştia deţin deja un teren în Dobrogea.
„Investitorii pe care îi reprezint mai au şi alte terenuri în jurul Bucureştiului pe care vor să le dezvolte. Nu vă pot spune numele lor pentru că sunt necunoscute şi vor să rămână discreţi“, a explicat Nicu Dan.
Cele cinci proiecte imobiliare au fost lansate în cadrul târgului imobiliar tIMOn, care se desfăşoară în perioada 9-12 septembrie în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.