Un grup condus de Dragoș Dragomir, pe care Poliția Română îl căuta pentru fraudă din 2007, făcea acte de identitate false pentru a face publicitate mincinoasă pe eBay și alte site-uri, scrie presa britanică.
Membrii bandei criminale, care a obținut un milion de lire sterline din plasarea de anunțuri publicitare false pentru bunuri și servicii pe eBay și alte site-uri, au fost arestați pentru 22 de ani și jumătate în Marea Britanie.
Rețeaua de crimă organizată era condusă de Dragoș Dragomir, care gestiona o fabrică de acte false, folosite la realizarea infracțiunilor. El producea cărți de identitate false, pașapoarte și facturi de utilități pentru a deschide peste 100 de conturi bancare, prin care să încaseze plățile pentru anunțurile frauduloase.
Când Dragomir a fost arestat în iunie anul trecut, el trăia sub numele fals de Andrei Bernath. Poliția a descoperit la reședința sa o serie de imprimante și computere setate să producă documente de identitate false.
Dragomir, în vârstă de 34 de ani, era căutat în baza unui mandat european de arestare eliberat în România pentru condamnări de fraudă din 2007. El a fost condamnat la șapte ani și jumătate de o instanță din Londra, după ce în decembrie a fost condamnat pentru infracțiuni care includ conspirație pentru săvârșirea fraudei și deținere de echipamente adaptate pentru a face documente de identitate false.
Mihai Cîrstoiu, de 37 de ani, care a pus la cale escrocheria, a fost condamnat la o pedeapsă de șase ani de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru infracțiuni, inclusiv conspirația de a comite fraude.
George Cerneanu, de 25 de ani, și Georgian Alexandru Stanciu, de 27 de ani, au fost condamnați la câte doi ani și jumătate de închisoare, fiecare. Ei au recunoscut deschiderea conturilor bancare și retragerea banilor de la bancomate din Marea Britanie.
Maria Bilici, de 33 de ani, a fost încarcerată timp de patru ani pentru spălarea banilor rezultați din fraudă. Anul trecut, ea a început să își vândă bunurile, inclusiv o casă și un autoturism Range Rover. De asemenea, a obținut în mod fraudulos un împrumut de 25.000 de lire, care a fost încasat și trimis în străinătate.
Poliția caută acum informații despre locul în care se află un al șaselea membru al bandei criminale, Sebastian Ilie. El este cetățean britanic naturalizat, dar se crede că este în Europa continentală, posibil folosind o identitate falsă. Un mandat european de arestare a fost emis pe numele său.