Compania Davo din București a utilizat fondurile Uniunii Europene pentru a dezvolta o linie pilot de produse textile medicale pe suprafața cărora sunt depuse, prin procese sonochimice (știința care se bazează pe efectele chimice ale ultrasunetelor), substanțe antibacteriene. Deşi compania este specializată în importul şi distribuţia de echipamente de tipărit şi finisat, în anul 2006 firma s-a implicat şi în activitatea de cercetare prin aplicarea pentru un proiect cu finanţare europeana din cadrul FP6, numit LIDWINE "Textile medicale multifuncţionale pentru prevenirea ranilor şi îmbunatăţirea vindecării ranilor".
În momentul de fata, firma participa la acest un proiect din FP7, SONO,pentru care a primit finanţarea de 500.000 de euro, numit "O linie pilot pentru textile medicale antibacteriene şi antifungice bazate pe un proces ultrasonic".
„Am fost foarte fericiți pentru oportunitatea de a fi parte din acest proiect ce are un impact pozitiv asupra sănătății oamenilor menit să reducă semnificativ costurile spitalizării”, a declarat Daniela Anton, director general Davo și expert în industria textilă.
Problema infecțiilor dobândite în spital, la care experţii încearcă să găsească o rezolvare, este una majoră în Europa, care produce efecte negative şi în bugetele de sănătate. Astfel, aceste infecţii extind durata de spitalizare a unui pacient cu o medie de aproximativ opt zile, crescând astfel cu 10 milioane numărul anual de pacienți din spitalele din Europa. Statisticile legate de siguranța pacienților în Uniunea Europeana dezvăluie tendințe alarmante: 1 din 10 pacienți sunt afectați de infecții dobândite în spital, în timp ce decesele cauzate de infecții intraspitalicești ating 3 milioane anual.
Davo este una dintre cele 220 de companii din categoria Întreprinderilor Mici și Mijlocii care, începând cu anul 2007, au beneficiat de investiții UE pentru proiecte din domeniul cercetării. Acestea au reprezentat 22,9% din totalul participărilor din România. Proiectele au fost sprijinite cu peste 32,46 milioane de euro, reprezentând 25,67% din totalul bugetului alocat Românei. Până la finalul anului 2013, la nivelul întregii Uniuni Europene, va fi raportat un număr de peste 15.000 de IMM-uri susținute direct, prin fonduri de peste 5 miliarde de euro, potrivit informării reprezentanţei Comisiei Europene în România.
Un IMM românesc a obţinut o finanţare UE de jumătate de milion de euro, cu care va fabrica textile medicale antibacteriene
13 noiembrie 2013, 22:03
Ultima modificare în 14 noiembrie 2013, 00:03
Compania Davo din capitală a obținut o finanțare de 500.000 de euro ca participant într-un proiect european de amploare care își propune să reducă numărul infecțiilor dobândite în spital. Proiectul s-a finalizat cu un proiect pentru construcția unui prototip al unei mașini industriale menite să producă textile antibacteriene cu efecte dovedite în prevenirea infecțiilor intraspitalicești.
Etichete: finantarii,
fonduri europene,
imm
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Guvernul vrea să ne ia 5 miliarde lei în plus din noile taxe în 2014, pentru a-i da primarilor
- Ponta la listarea Romgaz la Londra: E un moment istoric pentru România
- Florin Dănescu (ARB): Băncile comerciale asigură 92% din totalul finanţărilor în economie
- Vremea mașinilor electrice nu a venit. Renault-Nissan admite că a greșit calculele
- Şeful NIS Petrol România: Am găsit ţiţei în vestul ţării
- TAROM s-ar putea îndrepta către zona de low-cost
- Ţara care de zece ani refuză evaluările economice anuale ale FMI
- La sfârşitul acestui an vom ajunge la 30% nivel de absorbţie a fondurilor europene
- Nuclearelectrica a înregistrat un profit net de 331,228 mil. lei la nouă luni
- Aplicaţiile mobile pentru sănătate: ajutor sau pericol pentru sistemele sanitare?