Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat în şedinţa de vineri proiectul privind modificarea şi actualizarea Planului Urbanistic Zonal coordonator al sectorului 6.
PUZ reglementează regimul de construire, funcţiunea zonei, înălţimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului, etc. Teritoriul sectorului 6 a fost împărţit în mai multe zone şi subzone funcţionale.
Consilierul general al USR Alexandru Gâdiuţă a declarat că este un PUZ „lipsit de viziune”, cu mai multe probleme de ordin tehnic.
„Fostul PUZ al sectorului 6 a fost suspendat în instanţă. În acest moment, problemele din acel PUZ se păstrează şi în PUZ-ul pe care îl avem pe ordinea de zi. (…) Sunt probleme legate de spaţiile verzi şi aici, spre exemplu, Parcul Grozăveşti, în propunerea pe care ne-o faceţi astăzi, va fi identificat ca zonă construibilă (…), în Prelungirea Ghencea se va permite prin acest document construirea de imobile P+14 chiar”, a spus Gâdiuţă, potrivit Agerpres.
Cum se prezintă situația avizelor?
De asemenea, el a pus întrebări privind avizele referitoare la acest PUZ.
„Documentaţia PUZ sector 6 este realizată legal şi profesionist, are toate avizele prevăzute de lege, iar elementele care au stat la baza suspendării de către instanţele de judecată parţial sau în integralitate a documentaţiilor de urbanism anterioare pentru sectorul 6 au fost luate în vedere şi reconsiderate, în aşa fel încât niciun cetăţean din sectorul 6 să nu fie lezat în drepturile sale. (…) Ştiu că este o presiune mare pentru continuarea lipsei de reglementare urbanistică la nivelul Bucureştiului, dar Direcţia de Urbanism şi întreaga structură a PMB şi a sectoarelor municipiului Bucureşti lucrează pentru a oferi pentru prima dată ceva stabil, opozabil în instanţă şi bun pentru întreg Bucureştiul”, a declarat arhitectul şef al PMB, Ştefan Dumitraşcu.