Investitorul canadian Michael Topolinski a achizitionat pe piata din Romania 900 de apartamente noi in cadrul unor proiecte rezidentiale situate majoritatea in Bucuresti. Valoarea de piata a acestora ajunge pana la 160 milioane de euro, iar omul de afaceri canadian vrea sa isi dezvolte afacerea pe termen lung, primul pas fiind inaugurarea showroom-ului Benovo, primul magazin de locuinte din Romania.

Venit in Romania in 2006, canadianul Michael Topolinski a cumparat 20 de apartamente de 2-4 camere in cadrul proiectului Quadra Place, situat in zona Politehnica din Capitala. Incepand cu august 2007, cand s-a mutat in Romania impreuna cu familia sa, pana in noiembrie 2007, Topolinski a mai cumparat 880 de apartamente in alte 13 ansambluri rezidentiale, in parteneriat cu fratele sau. Astfel, investitorul canadian a cumparat, printre altele, 225 de apartamente de 2 si 3 camere in cadrul ansamblului Cosmopolis, 200 de apartamente de 2,3 si 4 camere in cadrul FeliCity si 129 de locuinte de 2-4 camere in cadrul ansamblului Green Lake.

Michael Topolinski sustine ca pana in acest moment a investit 25 milioane de euro in achizitia de apartamente aflate in diverse stadii de constructie, la care se adauga si credite bancare asigurate de Alpha Bank. Acesta a mai adaugat ca se asteapta la un profit de minim 20%, apreciind ca pretul mediu al unei locuinte va fi de 178.000 de euro.

Benevo, the Homes Store, este primul magazin de locuinte de pe piata din Romania, reprezantand un concept inedit prin care sunt puse la dispozitia clientului apartamente in proiecte rezidentiale noi si faciliteaza procesul de achizitionare a unei locuinte.

„Printre servicii se numara selectarea si vizionarea apartamentului (impreuna cu agentul exclusiv Colliers), verificarea bugetului propriu sau consiliere pentru intocmirea documentatiei necesare unui imprumut de la banca (impreuna cu specialistii Credit Zone), aprobarea creditului sau solutii de finantare la oricare dintre cele 18 banci partenere sau dobanzi preferentiale la Alpha Bank” a mai declarat presedintele Benevo. Dupa semnarea actelor, cumparatorilor li se ofera servicii de consiliere din partea unui specialist in design interior, alaturi de vouchere de reduceri la Mobexpert si Franke.

Compania are in plan extinderea portofoliul cu noi proiecte rezidentiale, continuand investitiile in dezvoltarea conceptului Benevo. “Desi piaţa imobiliara si-a incetinit ritmul cresterii, suntem increzatori in dezvoltarea sa pe termen lung si in faptul ca exista o nevoie fundamentala pentru locuinte si servicii de calitate” a mai adaugat Michael Topolinski.

Benevo, the Homes Store, este primul magazin de locuinte pe piata din Romania, un nou concept de retail prin care sunt oferite alaturi de un portofoliu format din peste 900 de apartamente in 14 proiecte rezidentiale noi, toate serviciile necesare din momentul achizitiei unei case si pana la mutarea efectiva in aceasta.

0-20487-tabel.jpg