Alan Fishman, directorul general al Washington Mutual va primi nu mai putin de 13.650.000 de dolari pentru cele 18 zile in care a ocupat aceasta functie, inainte ca banca de economii sa dea faliment. Daca facem un calcul rapid, observam faptul ca Fishman a avut un venit de 758.333 de dolari pe zi.

Pe 7 septemebrie, fostul director general al Waghington Mutual, Kerry Killinger, a fost inlaturat din functie datorita problemelor cu care se confrunta banca. Acesta nu a plecat cu mainile goale ci a primit 98 de milioane de dolari pentru 14 ani de activitate.

Alan Fishman a fost adus in functie, iar contractul pe care l-a semnat cu Washington Mutual la angajare prevedea o prima de bun-venit („golden hello”) de 7,5 milioane de dolari si o prima de 6,15 milioane de dolari in cazul desfacerii contractului.

Consiliul de administratie si-a pus toate sperantele in capacitatea de gestionare a lui Fishman, insa in 10 zile titlul listat la bursa al WaMu a scazut, iar oamenii si-au retras banii din aceasta banca. In urma acestor evenimente neplacute, administratia Bush a decis sa plaseze Washington Mutual sub legea falimentului.

Actionarii au pierdut banii. Fishman, nu. Conform Reda & associates, acesta isi va rotunji conturile cu aproximativ 19,1 milioane de dolari, suma care include salariul si primele prevazute in contract.

Sursa: Liberation