Petre Grigore este din Mărăcineni (județul Buzău), o importantă zonă legumicolă a țării, dar a ajuns însă să facă legumicultură la Galați, pe aproximativ 180 ha, alături de fiul său Costin.
O afacere de familie – firma Simongrig a fost înființată în urmă cu zece ani -, în care tatăl se ocupă de partea tehnică, iar fiul este administrator. Cei doi cultivă legume, care sunt mecanizabile integral și irigate, pentru că altfel nu se poate face legumicultură, după cum spune Petre Grigore. Se referă la cartofi timpurii (30 ha), ceapă (60 ha) și rădăcinoase (90 ha). În total însă, familia Grigore administrează circa 700 ha de teren, restul suprafețelor fiind cultivate cu plante tehnice și cereale.
Simongrig deține una dintre cele mai mari investiții realizate cu bani europeni de legumicultorii locali. Este vorba de un depozit cu o capacitate de 2.500 de tone, care dispune de echipamente moderne de sortare și ambalare. Construcția acestuia a început în 2008 și a fost finalizată în 2010, după un concept revoluționar la acel moment în România, un depozit frigorific de legume pe sistemul «box», complet computerizat. O investiție mai mult decât necesară pentru producătorii de la Galați, mai ales că au marfă perisabilă.
În ceea ce privește relația cu retailerii, Petre Grigore spune că este greu pentru legumicultorii locali să lucreze cu aceștia și pentru că prețurile obținute nu sunt pe măsura muncii. În plus, concurența importurilor, cel puțin când vine vorba de cartofi, este din ce în ce mai mare.