Platforma online oferă de asemenea tutoriale video de înaltă calitate, produse de către video2brain, pentru învăţarea limbii engleze. Legalo permite profesorilor şi studenţilor să cumpere software licenţiat şi la preţuri mici, cu livrare rapidă şi sigură. Conţinutul platformei va fi disponibil în 11 limbi inclusiv limba română.

Legalo pune la dispoziţia studenţilor şi profesorilor din întreaga Europă o multitudine de programe licenţiate şi tutoriale video ce pot fi utile în activitatea de studiu a acestora, cât şi în utilizarea de zi cu zi.

“Am ales denumirea de Legalo deoarece mulţi utilizatori nici măcar nu ştiu că folosesc programe piratate. Cumpărând software licenţiat, utilizatorii noştri evită consecinţe financiare şi legale, precum şi eventuale dificultăţi tehnice”, a declarat Ronny Drexel, Director Corporate Communications Legalo.  “Problema descărcării ilegale de conţinut devine din ce în ce mai acută”, confirmă Eric Kurtz, Director Education în cadrul Adobe Systems, zona EMEA.

Potrivit unui sondaj realizat de IDC şi comandat de BSA (Business Software Alliance), rata de piratare a programelor software în rândul studenţilor din Europa a atins 90%. Cu toate acestea, trasabilitatea s-a îmbunătăţit astfel încât a devenit din ce în ce mai facilă identificarea celor ce piratează şi a utilizatorilor ilegali de software, precum şi aducerea acestora în faţa legii.” În momentul de faţă, încălcarea drepturilor de autor se pedepseşte cu amenzi sau închisoare, în funcţie de gravitatea faptei.

“Elevi, studenţi şi profesori deopotrivă pot acum achiziţiona software licenţiat cu până la 80% reducere faţă de preţul de producător, în baza documentelor ce atestă statutul de student sau profesor. Mai mult, pachetul de oferte are şi avantaje logistice. Oferta nu urmăreşte doar reducerea numărului de produse fără licenţă de pe piaţă; produsele licenţiate oferă de asemenea şi avantajul funcţiilor de actualizare şi suport”, a adăugat Eric Kurtz.

Oferta de software pentru activităţi academice sau profesionale va fi extinsă în mod constant, în cooperare cu producătorii de software Microsoft, Adobe şi video2brain.

Fondată în aprilie 2011, Legalo GmbH & Co. KG este o companie cu sediul în Munchen, Germania, cu viziunea clară de a extinde pe piaţa din Europa oferta de software legal, cu preţ redus, dedicat studenţilor, precum şi de a creşte conştientizarea publică privind importanţa utilizării de software legal, mai ales în mediul academic.  Colaborarea directă cu producătorii de software permite Legalo comercializarea acestor produse la preţuri reduse şi oferirea de discount-uri pentru studenţi şi profesori pe tot parcursul anului.