Un mare artist din România tocmai a încetat din viață! Este anunțul momentului pe scena artistică

doliu, moarte, deces

SURSA FOTO: Dreamstime

Doliu în lumea artistică din România, după ce un cunoscut coregraf a încetat din viață. Cu o experiență de 30 de ani în coregrafie, acesta era cunoscut atât la nivel național cât și internațional.

A murit Hugo Wolff

Coregraful sibian și fondatorul Companiei de Dans Microbis a Casei de Cultură a Studenților Sibiu, Hugo Wolff, a încetat din viață în noaptea de duminică. Hugo Wolff era un nume cunoscut nu doar la nivel național, ci și internațional, fiind recunoscut drept coregraful anului în Turcia în urmă cu mai mulți ani.

A murit Hugo Wolff. Casa de Cultură a Studenților din Sibiu a transmis un mesaj de adio pe pagina de Facebook a instituției.

„Un text care nu ar fi trebuit încă scris, o postare în care împărtășim azi o veste de profundă întristare – Hugo Wolff, maestrul dansului care a bucurat sufletele noastre, a părăsit această lume. Azi noapte a plecat către lumea necunoscută, lăsând în urmă o amprentă de pasiune și frumusețe care nu va fi niciodată ștearsă.

În Casa de Cultură a Studenților din Sibiu, locul unde a dat naștere unor povești magice pe scenă și a împărțit zâmbete în culise, simțim astăzi un gol adânc. Hogo Wolff a fost mult mai mult decât un coregraf iscusit – el a fost un prieten, un învățător și o sursă inepuizabilă de inspirație pentru fiecare dintre noi”, se arată în postarea de pe Facebook.

Un vis împlinit

Pe 28 iulie, la Casa de Cultură a Studenților Sibiu, a reușit, alături de compania sa de dans, Microbis să își vadă împlinit visul unui spectacol coregrafic plenar, devenit acum, pe neașteptate, spectacol testamentar. Ultimul lui spectacol, „Tinerețe Fără Bătrânețe”, a fost o declarație finală a geniului său artistic, la împlinirea a 30 de ani de activitate coregrafică, potrivit Casei de Cultură a Studenților din Sibiu.

„În fiecare mișcare a dansatorilor, în fiecare armonie muzicală și fiecare culoare a scenografiei, a lăsat o urmă de dăruire și pasiune, ca un testament al dragostei sale pentru frumusețea efemeră a artei și a vieții. Astăzi ne luăm rămas bun de la un suflet impresionant, de la un om care a făcut totul cu dăruire si pasiune si care a iubit si a trăit intens fiecare clipa.

Să-l cinstim prin continuarea călătoriei artistice și prin cultivarea pasiunii și frumuseții care au definit viața sa”, se mai arată în postare.

De asemenea, Hugo Wolff a colaborat și cu Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște. Relația de colaborare și prietenie a fost una care s-a întins pe mai bine de 20 de ani.

„Hugo Wolff a fost nelipsit din toate cele unsprezece ediții ale Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului, BABEL, organizat de Teatrul Tony Bulandra Târgoviște. El era sufletul paradei care trezea și anima întreg orașul în chiar prima zi de festival.

Generații de liceeni l-au cunoscut și au învățat de la el disciplina, îmbinată în mod neașteptat cu cea mai dăruitoare umanitate”, transmite Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște.