Doliu în lume artistică
Doliu în lume artistică! Tenorul Stephen Gould, care a anunțat la începutul acestei luni că a fost diagnosticat cu cancer incurabil al căilor biliare, a murit. Acesta avea 61 de ani.
Agentul lui Gould, Stephanie Ammann, a confirmat că acesta a murit marți, în Virginia. Nu au fost disponibile imediat alte detalii.
Cântărețul s-a retras în această vară de la Festivalul Bayreuth din Germania, unde urma să interpreteze rolurile principale din „Tannhäuser” și „Tristan und Isolde” și Siegfried din „Götterdämmerung”.
Gould a declarat că a făcut acest anunț după ce Festivalul Bayreuth s-a încheiat săptămâna trecută, deoarece „nu am vrut ca nimic să umbrească realizările din acest an”.
Stephen Gould, un tenor eroic
Apărând frecvent ca un tenor eroic, Gould a cântat în multe dintre marile teatre de operă din lume. El a debutat în ciclul „Ring” de Richard Wagner la Bayreuth în 2006.
Regretatul tenor a obținut aplauze în timpul celor patru nopți de spectacole dificile.
Associated Press l-a numit „un interpret atrăgător în mod natural, neobișnuit de atletic și tineresc, așa cum îi stă bine eroului adolescent” în timpul interpretării celui de-al treilea spectacol „Ring”, „Siegfried”.
Ce este cancerul tractului biliar
Cancerul tractului biliar constă în tumori care apar din celulele epiteliale care căptușesc tractul biliar, care constă în canalul biliar intrahepatic, canalul biliar extrahepatic, vezica biliară și ampulla lui Vater.
Cancerul de vezică biliară este cel mai frecvent cancer al tractului biliar și al treilea cel mai frecvent cancer al tractului gastrointestinal.
Căile comune de răspândire a tumorii sunt cele:
- vasculare
- limfatice
- intraperitoneale
- neurale
- intraductale
Locurile comune de metastază sunt:
- ficatul
- ganglionii limfatici
- organele adiacente
Tractul biliar cuprinde vezica biliară și arborele biliar intra și extrahepatic. Bila este dirijată prin aceste canale către a doua parte a duodenului la nivelul papilei duodenale majore. Epiteliul tractului biliar este căptușit cu celule numite colangiocite.
Carcinomul tractului biliar provine din transformarea malignă a epiteliului căilor biliare, care este alcătuit din aceste colangiocite, și este clasificat pe baza localizării sale anatomice ca fiind:
1) colangiocarcinom intrahepatic
2) colangiocarcinom extrahepatic
Aceasta include: tumora perihilară, cunoscută și sub numele de tumora Klatskin (care provine din epiteliul canalului biliar la joncțiunea canalelor hepatice drepte și stângi cu canalul chistic, unde formează canalul biliar comun) și colangiocarcinomul distal care se extinde pentru a cuprinde vezica biliară, ampulla lui Vater și canalele biliare pancreatice, scrie National Library of Medicine.