Brandul olandez de modă Scotch & Soda se află în faliment. El va închide toate cele aproape 40 de sucursale din Germania la sfârșitul lunii august. Compania-mamă a încetat deja activitatea, iar aproximativ 290 de angajați vor fi disponibilizați.
Administratorul provizoriu al insolvenței, Holger Rhode, a anunțat astăzi că angajații au fost informați marți despre închiderea magazinelor.
Reducerile vor continua în majoritatea magazinelor până sâmbăta viitoare
Majoritatea disponibilizărilor vor avea loc în luna septembrie. Reducerile vor continua în majoritatea magazinelor până sâmbăta viitoare. Aceasta va fi ultima zi de vânzări. Totuși, aproximativ cinci sucursale ar putea rămâne deschise pentru a vinde mărfurile rămase.
Scotch & Soda, brandul de modă olandez, nu va avea parte de un nou investitor în Germania. Deținătorul drepturilor mărcii, un fond de capital privat cu sediul în Statele Unite, nu a manifestat interes pentru transferul mărcii și bunurilor către un investitor nou sau pentru încheierea unei licențe adecvate.
Operațiunile Scotch & Soda în Germania vor fi întrerupte
Astfel, operațiunile Scotch & Soda în Germania vor fi întrerupte.
Pentru a oferi o perspectivă angajaților, administratorul provizoriu al insolvenței, Holger Rhode, a indicat că se poartă în prezent negocieri cu un lanț de magazine de modă care ar putea prelua unele sucursale și, eventual, angajați.
Aceste locații ar urma să funcționeze sub un nou concept, nu sub marca Scotch & Soda. Investitorul va trebui să finalizeze acordurile necesare cu proprietarii spațiilor comerciale, conform Tagesschau.
Compania-mamă din Olanda a fost forțată să declare falimentul
Sucursala germană a brandului olandez de modă, Scotch & Soda Retail GmbH, a solicitat insolvența la tribunalul districtual din Düsseldorf în luna iunie.
Compania-mamă din Olanda a fost, de asemenea, forțată să declare falimentul și recent și-a încheiat activitatea, deoarece nu s-a reușit încheierea unui acord cu deținătorul drepturilor din SUA.
Avon a cerut să-și întrerupă activitatea
Recent și Avon a solicitat intrarea în faliment pentru a-și gestiona datoriile, care depășesc 1 miliard de dolari, inclusiv sume semnificative legate de procese ce susțin că talcul din produsele sale ar fi fost responsabil pentru cazuri de cancer.
Avon a anunțat că holdingul său din SUA, Avon Products, Inc. (API), a demarat proceduri voluntare de reorganizare conform Capitolului 11 al legislației americane. Aceste proceduri sunt menite să ajute API să soluționeze datoriile și obligațiile legale. Este important de menționat că acest proces juridic afectează exclusiv compania holding din SUA, iar operațiunile Avon din alte țări nu sunt incluse în proceduri și nu vor fi influențate.
Compania a subliniat că „nu se vor înregistra modificări pentru clienții noștri, asociați, reprezentanți sau alți parteneri din piețele noastre”.
Mai multe detalii pe acest subiect aici.