Teama faţă de vaccinul împotriva COVID-19 nu se întâlneşte doar la noi în ţară, ci peste tot în lume, iar principala ei cauză este lipsa unei informări corecte. Soluţia cea mai bună pentru a se depăşi această problemă? Informarea corectă și numai din surse oficiale, susţine directorul medical al Spitalului “Victor Babeş” din Capitală, Simin Aysel Florescu.

“Singura modalitate prin care putem depăși reticența este informarea din surse oficiale, cum e platforma pusă la dispoziție de Guvern, alte surse cum sunt medicii de familie, doctorii din spital, cei implicați în tratamentul COVID în România”, a declarat medicul pentru Digi24.

Simin Aysel Florescu a fost întrebată şi cum poate combate multe dintre teoriile fanteziste care sunt vehiculate în rândul populaţiei, cum ar fi aceea că prin vaccinare oamenilor li se implantează un cip. Directorul medical de la “Victor Babeş” spune că astfel de afirmații sunt lipsite de fundament și nu au legătură cu realitatea.

“Vaccinarea există demult, așa a început creșterea populației la nivel mondial”

Ea reaminteşte că vaccinarea a dus la creşterea populaţiei globale după 1900, atunci când s-a demarat un program de vaccinare coerent. Cât despre noul vaccin anti-COVID, “nu văd de ce să fie considerat altfel decât un vaccin obișnuit” care completează o gamă largă de tratamente existente în întreaga lume, mai spune Simin Aysel Florescu.

Vaccinarea există demult, așa a început creșterea populației la nivel mondial după 1900 când a început un program de vaccinare coerent. Copiii nu au mai murit pe capete, așa cum se murea înainte. Acum, acest vaccin nu vine decât să completeze paleta de tratamente și profilaxii pentru boli noi care apar în lume și nu văd de ce să fie considerat altfel decât un vaccin obișnuit. Este un vaccin performant.

În momentul în care cineva se lansează în niște afirmații medicale, noi, ca medici care lucrăm de zeci de ani în profesie, știm că trebuie să ai în spate o sursă medicală pe care să o citezi. Un document oficial medical. Dacă îmi dă și mie o referință bibliografică…”, a declarat directorul medical de la “Victor Babeş”, potrivit digi24.ro.