Un medic de la Matei Balș face dezvăluiri! Totul despre noaptea dinaintea incendiului: Am fost de gardă

Matei Balș

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

Adrian Marinescu, un medic de la Institutul Matei Balș, care a fost de gardă în noaptea dinaintea incendiului, face dezvăluiri despre modul în care decurgeau lucrurile în spital.

Adrian Marinescu, medic primar de la Institutul Matei Balș, care a fost de gardă în noaptea dinaintea incendiului, face dezvăluiri despre modul în care decurgeau lucrurile în spital. Potrivit acestuia în saloane nu era frig, dar „temperatura nu era de confort”.

Acesta a precizat că personal a refuzat ori de câte ori au fost încercări de a aduce surse de încălzire, însă e greu de spus dacă în acea noapte erau astfel de aparate în pavilionul care a ars.

Medicul Adrian Marinescu: Am fost de gardă

„Am fost de gardă cu o noapte înainte și temperatura nu era de confort. Nu era frig, dar nu era o temperatură de confort.  Ori de câte ori au fost astfel de încercări, eu le-am descurajat din start. Întotdeauna când ai surse de oxigen orice presupune un risc trebuie eliminat. Punctual, e greu de spus”, a spus medicul.

Întrebat dacă este posibil ca incendiul să fi fost declanșat de un astfel de aparat, medicul a răspuns: „Teoretic, sigur că da, dar sunt atât de multe ipoteze încât orice ar fi putut să declanșeze”.

Adrian Marinescu a precizat că în Pavilionul 5 al institutului, unde a avut loc incendiul, erau internați o treime din pacienții spitalului. Acesta a mai spus că peste tot unde sunt tratați pacienți cu COVID-19 sunt riscuri foarte mari, pentru că acești pacienți au nevoie în general fiecare de câte două surse de oxigen.

Medicul a precizat că personalul medical intră des în saloane și că există proceduri de aerisire a încăperilor.

„La intervale scurte de timp, cineva intră, se face aerisirea. Când e frig e destul de greu să aerisești pentru o perioadă lungă și atunci evident că va crește concentrația de oxigen. Dacă masca de oxigen e lăsată alături când funcționează, crește concentrația de oxigen în cameră”, a explicat medicul Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea