România va avea un nou aeroport ultra-modern. Unde se va construi

aeroport

SURSA FOTO: Dreamstime

România va avea un nou aeroport ultra-modern. Autorităţile judeţene au informat recent că certificatul de urbanism a fost emis. Lucrările ar putea începe în 2026, cel mai devreme.

Autorităţile judeţene informează că a fost emis certificatul de urbanism pentru noul aeroport internaţional Galaţi-Brăila. Studiile de fezabilitatea ar pute fi gata la mijlocul anului viitor, după care va fi lansată licitaţia pentru proiectare şi construcţie.

Lucrările pentru noul aeroport ar putea începe în 2026

În acest context, lucrările ar putea începe în 2026, cel mai devreme. Autoritățile locale subliniază că a fost făcut un pas important după emiterea certificatului de urbanism în urmă cu câteva zile.

Amintim că acest aeroport care va fi construit la Galaţi a primit avize pozitive de la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) în primăvara acestui an.

Construcția va fi realizată între localităţile Braniştea, Tudor Vladimirescu şi Slobozia Conachi. Totodată, se va afla la o distanţă de aproximativ 25 de kilometri de oraş.

Potrivit autorităților locale, aeroportul va avea o suprafaţă de aproximativ 250 de hectare.

Va avea un terminal de pasageri cu nouă porţi de îmbarcare ce se va întinde 28 de hectare

Aeroportul va avea un terminal de pasageri cu nouă porţi de îmbarcare ce se va întinde 28 de hectare. În același timp, va avea şi un terminal cargo care se va întinde pe aproximativ 5 hectare

Autorităţile spun că va fi un aeroport ultra-modern. Mai precis, acesta va avea sistem video de supraveghere bazate pe inteligenţa artificială.

De asemenea, pista principală va avea o lungime de 3,5 kilometri la fel ca aeroporturile Bucureşti, Constanţa sau Timişoara. În acest fel, de la Galaţi vor putea decola şi ateriza toate tipurile de aeronave.

Va fi construit nou aeroport va fi construit între Grădiștea și Adunații Copăceni

Amintim că Bucureștiul va beneficia de un nou aeroport, care va fi construit la sud de Capitală, între localitățile Grădiștea și Adunații Copăceni.

Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, în cadrul unui interviu. Studiul de prefezabilitate a fost deja întocmit.

Potrivit declarațiilor făcute de primar, noul aeroport va avea două componente majore, dar cea mai importantă va fi cea cargo, care va facilita transportul de mărfuri.

Investiția este considerată esențială pentru îmbunătățirea circulației și dezvoltarea armonioasă a orașului.

Proiectul, conceput inițial în 1973, este în plină dezvoltare, având drept scop susținerea activităților economice și de transport din această regiune.