Apare un nou aquapark în România! Unde va fi amplasat obiectivul?
Un nou oraş din România va avea aquapark! Investiţia este una de 35 de milioane de euro.
Este vorba despre oraşul Tăşnad, situat în partea sudică a județului Satu Mare, în regiunea istorică Crișana.
Anunţul oficial privind construcţia acestui obiectiv a venit din partea Primăriei Tășnad, care a postat pe Facebook un mesaj privind procesul de consultare publică.
Proiectul se adresează nevoilor identificate în oraşul Tăşnad, pentru dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear şi contribuire la valorificarea potenţialului turistic al staţiunii turistice Tăşnad.
Proiectul „Aquapark Transilvania Terme Tăşnad” prevede construirea unei locaţii cu parter şi etaj. Aceasta va avea bazine cu apă termală pentru adulţi, dar şi pentru copii, precum şi o zonă SPA.
Aquparkul va fi alimentat cu panouri fotovoltaice şi va beneficia de o parcare pentru 200 de maşini.
Investiţia de 35 de milioane de euro va fi finanţată din fonduri europene, dar şi locale.
Primăria Tăşnad anunţă că propunerile trebuie depuse de cei interesaţi până pe 18 octombrie
„Orașul Tășnad anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului deconsultare publică pentru proiectul intitulat ,,AQUAPARK TRANSILVANIA TERME TĂȘNAD” derulată în stațiunea turistică balneoclimatică, definită conform prevederilor HG nr.852/2008, cu modificările și completările ulterioare și OG nr. 109/2000 cu modificările și completările ulterioare, respectiv conform Hotărârii nr. 1318/2022 pentru completarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.016/2011 privind acordarea statutului de staţiune balneară şi balneoclimatică pentru unele localităţi şi areale care dispun de factori naturali de cură și propusă spre finanțare de către UAT Tășnad prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027
Obiectiv politica 5 O Europă mai aproape de cetățeni, prin promovarea dezvoltării durabile și integrate a tuturor tipurilor de teritorii și de inițiative locale, P7 – O regiune atractivă , RSO5.1 – Promovarea dezvoltării integrate și incluzive în domeniul social, economic și al mediului, precum și a culturii, a patrimoniului natural, a turismului durabil și a securității în zonele urbane , c) – Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear și balneoclimatic, inclusiv îmbunătățirea accesului către resursele și obiectivele turistice – Ghid general, ghid specific și anexele aferente.
Activitățile propuse includ: realizarea lucrărilor de construcţii necesare şi/sau specifice care vizează infrastructură de agrement create, utilitatile necesare funcționarii obiectivului de investiție, dotări/echipamente, realizarea de amenajări exterioare, iluminat interior şi exterior, mobilier urban etc.
Proiectul se adresează nevoilor identificate în Orașul Tășnad, pentru dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear și contribuire la valorificarea potențialului turistic al stațiunii turistice Tăşnad. (…)
Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune până la dată de 18.10.2023”, se arată în mesajul postat vineri, 15 septembrie, pe pagina de Facebook a Primăriei Tăşnad.
Despre oraşul Tăşnad
Tășnad este o stațiune din nord-vestul României ce face parte din Județul Satu Mare. Potențialul turistic natural este cel care a condus la dezvoltarea acestei zone prin prezența apelor termale captate și utilizate în scop turistic.
Climatul local din Stațiunea Tășnad vine în completarea ansamblului factorilor naturali ce susțin condițiile favorabile pentru curele balneare. Este un climat de tip sedativ și de cruțare, indicat pentru afecțiuni cardiovasculare sau pentru reumatism poliarticular.
Datorită bioclimatului de câmpie și dealuri joase, turismul agremental se poate practică din mai până în septembrie în aer liber și în spațiile amenajate pe tot parcursul anului.
Turismul curativ, în asociere cu cel cultural şi rural, prefigurează un profil aparte pentru staţiunea recent atestată, o ofertă bogată şi diversificată menită a susţine şi atrage o cerere turistică numeroasă, inclusiv internaţională, scrie site-ul Direct Booking.