„Se aprobă proiectul ‘Dotarea unităţilor de învăţământ din Sectorul 6 pentru asigurarea accesului elevilor la procesul de învăţământ în mediul online’ şi a cheltuielilor legate de proiect, în vederea finanţării acestuia prin Programul Operaţional Competitivitate”, este scris proiectul de hotărâre.

Valorea totală a proiectului

Conform proiectului, se aprobă valoarea totală a proiectului în cuantum de 44.362.280,26 de lei cu TVA, din care valoare totală eligibilă 44.357.280,26 de lei şi valoare totală neeligibilă de 5.000 de lei.

Proiectul prevede că se aprobă susţinerea contribuţiei financiare proprii aferente cheltuielilor eligibile ale proiectului în sumă de 887.145,61 de lei şi a integralităţii cheltuielilor neeligibile.

„Se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condiţiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale”, este scris în proiect.

Conform raportului de specialitate al proiectului, „principalele măsuri constau în dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare, precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice”, astfel încât orele să se poată desfăşura online.

Anunț major pentru elevi și profesori

Președintele României Klaus Iohannis este optimist cu privire la învățământul în perioada pandemiei de coronavirus. Șeful statului le-a transmis elevilor și studenților că în perioada următoare, prin proiecte clare și bine gândite, vor fi identificate „cele mai bune soluții pentru recuperarea oricăror decalaje acumulate”.

Anunțul a fost făcut pe fondul Zilei Internaționale a Elevului și Studentului. Potrivit președintelui, situația epidemiologică a dus la schimbări majore în educație, iar deși lipsa contactului direct dintre profesor și elevi crează o serie de nemulțumiri, Iohannis are încredere în elevii și studenții români.

„Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Elevului și Studentului într-un context dificil pentru cei care învață.

Din nefericire, situația epidemiologică actuală ne obligă să derulăm activitatea educațională on-line, iar lipsa contactului direct cu profesorii și colegii poate fi adesea demotivantă.

Știu însă, dragi elevi și studenți, că aveți capacitatea de a vă adapta rapid oricărui nou mediu și sunt convins că veți depăși cu bine și această perioadă dificilă, în care eforturile tuturor sunt canalizate spre protejarea sănătății întregii comunități”, a transmis Klaus Iohannis, într-o postare pe pagina de socializare.