Comisia de Supraveghere a Asigurărilor aprobă nominalizarea domnului Denis Rousset în funcţia de Director General al BT Asigurari, companie recent preluată de Groupama.

Denis Rousset, în vârstă de 43 de ani, licenţiat al HEC (Şcoala de Studii Superioare Comerciale) şi al CHEA (Centrul de Studii Superioare în Asigurări), şi-a început cariera în domeniul auditului contabil şi financiar (Arthur Andersen), trecând apoi la consultanţă organizaţională şi sisteme de informaţii (Mazars).

Rousset s-a alăturat Grupului în 1993 şi a deţiunt succesiv funcţiile de Controller (Gan Eurocourtage), respectiv Responsabil al departamentului de Strategie şi Controlling pentru Franţa.

În 1999 a fost numit responsabil al direcţiei Strategie/ Buget/ Rezultat în cadrul Gan Assurances şi a contribuit la restructurarea reţelelor de distribuţie şi la regionalizarea operaţiunilor.

În anul 2002, Denis Rousset a devenit responsabil pentru proiecte strategice în cadrul Gan Eurocourtage. El a participat activ la fuziunea Gan Eurocourtage / CGU Courtage, a administrat proiectul de reorganizare a structurilor şi proceselor IARD, înainte de a-şi asuma responsabilitatea pentru Direcţia de Administrare şi Gestiune a Afacerilor.

Denis Rousset şi-a luat în primire, la începutul anului 2008, noua sa funcţie ca Director General al BT Asigurări, companie achiziţionată recent de către Groupama.

Groupama a achiziţionat BT Asigurari în octombrie 2007. BT Asigurari ocupă locul 9 la categoria asigurărilor non-viaţă şi locul 12 la categoria asigurărilor de viaţă, în topul asigurătorilor activi pe piaţa românească, cu o cotă de piaţă de 4% şi o cifră de afaceri de 60 de milioane de Euro în 2006.

Data: 7 aprilie 2008

Sursa: Groupama