Legumicultorii au la dispoziţie un nou fungicid pentru combaterea bolilor foliare, substanţă care protejează cultura timp de 14 zile de la aplicare.
Fungicidul poate fi utilizat pentru tomate, ardei, vinete, pepene galben, pepene verde, castraveți și dovlecei, dar și căpșuni, în spații protejate și în câmp. Ştefan Dragoș, Asset Manager fungicide, Europa de SE Syngenta România a precizat că Cidely Top este un produs preventiv și curativ cu eficacitate maximă. ”Ultimii ani au fost destul de dificili din prisma schimbărilor climatice și a precipitațiilor când prea multe, când prea puține, dar și a presiunii bolilor care sunt din ce în ce mai agresive și afectează destul de mult culturile noastre. Pe de altă parte Uniunea Europeană și organismele de certificare devin din ce în ce mai stricte pe ceea ce înseamnă produsele de protecție a plantelor. Din sute de soluții care erau disponibile acum 10-15 ani, am rămas cu foarte puține și se întrevede că din ce în ce mai puține soluții vor fi la dispoziția fermierilor pentru a rezolva problema cu bolile. Din această cauză, Syngenta vine cu soluții noi, cu amestecuri de substanțe active pentru a face ca bolile să nu devină rezistente. Nu este suficient ca într-un produs să avem două substanțe active care omoară aceeași boală, ci este important este ca ele să acționeze de maniere diferite. Unul dintre aceste produse pe care îl aducem în atenția dumneavoastră este Cidely Top”, a explicat Ștefan Dragoș.
Referitor la bolile pe care le combate, reprezentantul Syngenta a precizat că Cidely Top protejează culturile de pepeni de Didymella bryonlae. „Din câte știu eu este singurul produs avizat pentru această boală destul de greu de combătut. Ca și culturi poate fi folosit la tomate, ardei, vinete, pepene galben, pepene verde, castraveți și dovlecei, dar și căpșuni în doză de 100 ml/hl, maxim 1 litru/ha”, a explicat Dragoş Ştefan.