Honorius Prigoană aduce în România cel mai renumit lanț de restaurante din SUA, promițând o experiență culinară de neuitat! Românii vor avea ocazia să se bucure de o varietate de preparate delicioase.
Honorius Prigoană aduce în România restaurantul Chili’s
Honorius Prigoană va aduce în România un celebru lanț de restaurante din SUA, ceea ce îl va transforma într-un competitor de seamă pentru jucătorii de top din acest sector.
Honorius Prigoană are în vedere aducerea unui lanț de restaurante din SUA în România, cu prima unitate programată să fie finalizată în 2026. Împreună cu un alt investitor, fiul lui Silviu Prigoană a declarat că plănuiesc să deschidă 5 locații până în 2023.
Conform informațiilor de la G4Food.ro, Honorius Prigoană are planuri mari pentru piața din România. Împreună cu un partener de afaceri, intenționează să dezvolte un lanț de restaurante din SUA, cu focus pe Chili’s, un nume cunoscut în categoria casual dining.
Franciza va fi adusă în România de First International Group, o companie deținută în mod egal de Honorius Prigoană și omul de afaceri egiptean Mohamed Kotop, care va ocupa funcția de CEO. Fiul lui Silviu Prigoană a anunțat că negocierile pentru introducerea Chili’s pe piața românească au început.
Honorius Prigoană a subliniat că în România conceptul de casual dining este insuficient dezvoltat, identificând o oportunitate de afaceri în acest sector.
El a observat că există restaurante foarte scumpe, iar prețurile acestora sunt semnificativ diferite de cele ale fast food-urilor. Prigoană a menționat că există un gol între aceste două categorii, pe care vrea să-l umple.
În Statele Unite, 90% dintre restaurantele Chili’s se află în centre comerciale. Prin urmare, primul restaurant din România va fi deschis în 2026 în mallul Promenada din București. Costurile pentru această unitate sunt estimate între 600.000 și 700.000 de euro.
Acesta a declarat că vor fi angajate 40 de persoane, iar românii vor putea savura preparate din meniul american. El a subliniat că scopul este ca cei care vizitează Chili’s în București să aibă o experiență similară cu cea din New York.
“Vrem ca oamenii care merg la Chili’s în București să aibă aceeași experiență ca la New York”.
Se estimează că până în 2030 vor fi deschise locații și în baze militare
Până în 2030, locațiile vor fi deschise și în baze militare, inclusiv la Mihail Kogălniceanu, unde se va realiza o extindere printr-o investiție considerabilă. În Europa, unicul restaurant Chili’s se află în Germania.
Meniul este diversificat și gândit pentru a răspunde preferințelor tuturor celor care vizitează restaurantul. Astfel, românii vor avea ocazia să savureze mâncăruri americane, preparate tradiționale Tejano (texani cu rădăcini mexicane) și opțiuni inspirate din bucătăria mexicană.
Meniul debutează cu o selecție variată de băuturi, incluzând băuturi răcoritoare mexicane și diverse cocktailuri. Acesta este urmat de o gamă de aperitive, precum bucățele de pui, porții mici de burgeri și alte preparate ideale pentru a fi împărtășite cu cei de la masă.
Pentru cei care optează pentru o alimentație mai sănătoasă, sunt disponibile diferite salate și sandwich-uri. Burgerii sunt, de asemenea, o parte importantă a meniului, cu 9 opțiuni din care românii pot alege.
În plus, la Chili’s se pot savura preparate precum fajitas, salate mexicane cu creveți sau pui, quesadilla, mușchi de vită, coaste de vită, paste, somon și o varietate de deserturi.
Cei care frecventează sala de sport și caută mese bogate în proteine vor găsi preparate din carne de vită, pui sau pește, în timp ce pentru cei care preferă opțiuni mai ușoare sunt disponibile salate și paste. De asemenea, există preparate special concepute pentru vegetarieni și vegani, fără lactate sau carne.