“Deşi mulţi investitori rămân optimişti că americanii vor ajunge la o înţelegere până pe 2 august, datoria SUA nu va dispărea doar pentru că ei se vor atinge un consens”, spune Xu Jianshun, analist la Yongan Futures Co, unul dintre cei mai mari brokeri chinezi. Ce se întâmplă totuşi cu preţul aurului? “Aurul, alături de alte câteva valute de elită, devin active obligatorii pe măsură ce investitorii le caută pentru proprietăţile lor de safe-heaven. Iar slăbiciunea dolarului şi impasul datoriilor nu fac decât să accentueze creşterea aurului”, spune James Steel, analist la HBSC Securities USA.
Pe lângă factorii deja cunoscuţi, un element nou ar putea împinge preţul aurului şi mai sus. Grevele minerilor din Africa de Sud, al cincilea mare producător mondial de aur, vor afecta limita şi mai mult oferta şi aşa redusă de aur de pe piaţă.
Un nou record. Până unde poate urca aurul?
27 iulie 2011, 12:07
Ultima modificare în 27 iulie 2011, 15:07
Preţul aurului a atins un nou maxim istoric astăzi, pe măsură ce marii investitori încep să-şi ia măsuri de protecţie împotriva unui eventual default al SUA. Uncia a ajuns la 1.625,7 dolari, peste recordul anterior din urmă cu două zile.
Etichete: aur
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook