A fost dezvoltat un nou tratament împotriva infectării cu coronavirus! Regeneron a dezvoltat un tratament cu anticorpi sintetici care oferă imunizare împotriva Covid-19 timp de opt luni de la administrare. Rezultatele „sunt deosebit de importante pentru persoanele imunodeprimate.”
Un tratament în „lupta” omenirii cu coronavirusul a fost creat de o firmă americană de biotehlogie. Noul tratament cu anticorpi sintetici a fost dezvoltat de Regeneron.
Potrivit declarațiilor companiei, acest remediu reduce riscul de a contacta o formă simptomatică de Covid-19 cu 80%. Totodată, noul produs oferă imunizare pe o perioadă de opt luni de zile de la primirea injecţiei, relatează AFP.
„O singură doză de REGEN-COV oferă protecţie pe termen lung împotriva COVID-19, inclusiv în perioadele de expunere foarte mare, în casă şi pe termen mai lung în timpul expunerii continue mai ample”, a spus George Yancopoulos, director ştiinţific Regeneron.
Injecția reduce riscul spitalizării
Firma americană de biotehlogie, Rageneron, a realizat o cercetare științifică pe 1.600 de persoane. Jumătate dintre voluntari au primit tratamentul (o injecţie), cealaltă un placebo. După aceea, a urmat o perioadă de analizare ce s-a întins între două-opt luni calendaristice. În urma analizei, au fost înregistrate şapte cazuri de contaminare în grupul care a primit tratamentul și 38 de infectați printre oamenii care au primit placebo, ceea ce înseamnă o reducere de peste 80%. În plus, nicio persoană injectată nu a fost internată în spital, comparativ cu şase din grupul placebo.
Rezultatele acestui studiu „sunt deosebit de importante pentru cei care nu răspund la vaccinurile împotriva COVID19, inclusiv pentru persoanele imunodeprimate”, a declarat Myron Cohen, om de ştiinţă la Universitatea din Carolina de Nord, responsabil cu realizarea studiilor finanţate de statul american.
Trebuie menționat că tratamentul cu doză REGEN-COV a fost administrat fostului preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, iar, în prezent, acesta are o autorizaţie de urgenţă în SUA pentru persoanele cu risc.
Vaccinarea copiilor
Tot în Statele Unite ale Americii s-a aprobat vaccinarea copiilor cu vârsta sub 12 ani, după ce un grup consultativ de experți a recomandat vaccinarea lor cu serul Pfizer. Copiii vor fi vaccinați cu o treime din doză, despre care se spune că este eficientă în proporție de peste 90% în prevenirea infecțiilor simptomatice.
Vaccinul Pfizer pentru copii va fi administrat într-o doză mai mică față de versiunea pe care o primesc adulții și adolescenții, adică 10 micrograme, în loc de 30 micrograme. Este vorba și de o formulă diferită, mult mai ușor de depozitat la temperaturi scăzute. Versiunea pentru copii poate fi păstrată până la 10 săptămâni la frigider, în comparație cu versiunea pentru adulți, care trebuie ținută într-un congelator până la două săptămâni înainte de utilizare. De asemenea, diferă și ambalajul.
Care sunt riscurile și beneficiile
Conform testelor, efectele secundare ale vaccinului Pfizer la copii au fost de obicei ușoare și au apărut în prima sau a doua zi după injectare. Cele mai frecvente reacții adverse au fost durerea la locul injectării, oboseală, dureri de cap și durerile musculare. Studiul nu a raportat niciun caz de miocardită, un tip de inflamație a mușchiului inimii, care a apărut după vaccinare la adolescenți.
Se pare că și copiii, ca și adulții, riscă să se infecteze cu virusul SARS-CoV-2, dar este mai puțin probabil să se îmbolnăvească foarte grav sau să aibă nevoie de spitalizare. Cu toate acestea, din cauza creșterii numărului de cazuri, infecția cu Covid a devenit a opta cauză de deces la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani în ultimele 12 luni, potrivit CDC. Deși copiii cu diabet, astm, obezitate sau alte probleme de sănătate sunt expuși unui risc mai mare, aproximativ o treime dintre copiii spitalizați cu COVID nu sufereau de vreo afecțiune.