Conform informaţiilor din “Financial Times”, care citează textul reclamaţiei, Vodafone Grecia a primit săptămâna trecută detaliile procesului civil de la MTS, un retailer local de telecomunicaţii, care a vândut contracte Vodafone şi servicii în statul elen. MTS, unde Vodafone deţine 40%, pretinde că grupul britanic i-a restricţionat capacitatea de a opera prin anularea restructurării unui credit şi încheierea unui acord de cooperare ce implică servicii de mentenanţă şi contracte de împrumut.

De asemenea, MTS susţine că a fost împiedicat să se listeze la bursa de la Atena de către Vodafone, care a exploatat dependenţa sa economică de grupul britanic.

“Reclamaţiile sunt nefondate şi pierderile pretinse sunt complet fanteziste. Vodafone se va apăra din toate puterile”, a declarat un reprezentat al companiei britanice pentru FT.

Recent, Vodafone a anunţat că intenţionează să urgenteze dezvoltarea tehnologiei 4G în Grecia, în cadrul strategiei sale de a utiliza sumele rezultate de pe urma vânzării participaţiei la Verizon pentru modernizarea reţelelor din Europa.

Vodafone este al doilea mare operator de telefonie mobilă din Grecia, după Cosmote, o divizie a Deutsche Telekom. În încercarea de a contesta poziţia de lider pe care Cosmote o are în Grecia, anul trecut, Vodafone a încercat (fără succes) să fuzioneze cu Wind Hellas, al treilea operator de telefonie mobilă. În luna iunie a acestui an, cele două firme au semnat un acord de împărţire a reţelelor pentru a-şi reduce costurile.AGERPRES